La începutul anului, în sediul din strada Washington, nr. 10, a fost organizat un centru de vaccinare cu circuit închis datorită „specificului unității”, după cum a explicat în martie directorul unității medicale, generalul doctor Șerban Rădulescu.
Ieșirea din tăcere a generalului
A fost una din rarele ieșiri publice ale celui care conduce policlinica de peste 30 de ani. Generalul în rezervă a mai reacționat în toamna lui 2013, când a fost înființat un punct farmaceutic la Parlament pentru aleșii țării.
„Cei care solicită să cumpere un medicament din acest punct de curierat farmaceutic vor fi serviți în 2-4 ore, timp în care medicamentul respectiv este adus de la farmacia Policlinicii 10 din strada Washington printr-un curier”, a declarat atunci Rădulescu.
Chiar lângă Guvern
Instituția condusă de generalul Rădulescu este plasată în spatele Palatului Victoria, pe strada Washington, nr. 8-10. În ea funcționează de peste 60 de ani Centrul Medical de Diagnostic, Tratament Ambulatoriu și Medicină Preventivă.
Policlinica are mai multe supranume, dar toate respiră putere.
Clădirea a traversat regimurile, cu o conducere neatinsă fie că s-a intitulat Policlinica PCR, Policlinica Washington, Policlinica 10, Policlinica de Protocol sau Centrul Medical, ea a oferit și după Revoluție servicii medicale demnitarilor.
Cine e șeful?
Mai longeviv în funcție decât Mugur Isărescu, generalul doctor Șerban Rădulescu, în vârstă de peste 70 de ani, este unul dintre cei mai discreți directori din sistemul medical românesc. În zeci de ani de mandat, a avut două ieșiri publice, o singură fotografie publicată, niciun CV și nicio declarație de avere și interese. Nimic pe portalul de integritate, nici pe site-ul oficial al unității medicale pe care o gestionează de peste trei decenii.
Singurele informații despre Rădulescu făcute publice din intestinele statului sunt cele legate la momentul retragerii generalului în rezervă, prin decretul din 2003 semnat de președintele Ion Iliescu și faptul că este medic primar în medicină internă.
„Nu vreau să vorbesc cu niciun jurnalist, pentru că așa e mai bine pentru mine. Așa am rezistat atâția ani. Dacă nu ieși în evidență nimeni nu-ți râvnește locul. Oricum, nu am nimic de spus”, a fost reacția directorului Centrului Medical de Diagnostic când a fost contactat de Libertatea.
Contract cu Ministerul de Externe în 2019
Fosta Policlinică a PCR a funcționat după Revoluție sub administrația Ministerului Apărării Naționale.
Ca soră mai mică a Spitalului Elias, Centrul Medical de Diagnostic, Tratament Ambulatoriu și Medicină Preventivă din strada Washington, 10, a fost trecut în 2007, prin Ordonanță adoptată de Guvernul Tăriceanu, în subordinea Academiei Române „pentru a crea un complex unitar de sănătate medical alături de Spitalul Elias”.
În 2019, Ministerul Afacerilor Externe a semnat un contract cu Centrul Medical de Diagnostic pentru „acordarea și decontarea de asistență medicală, medicamente și proteze membrilor Corpului diplomatic și Consular al României, celorlalte categorii de personal al MAE și membrilor familiilor acestora”.
Misiunea noastră este de a corela știința cu experiența clinică pentru a ne oferi concursul în rezolvarea celor mai diverse provocări medicale. Valorile noastre sunt respectul pentru munca și pentru demnitatea individuală, seriozitatea, integritatea, dedicația pentru știință și pentru pacient, corectitudinea și atitudinea centrată pe pacient, etică și siguranța actului medical.
Mesajul de promovare al Centrului Medical de Diagnostic publicat pe site-ul oficial cmdtamp.ro.
Foto: Facebook/Cristina Bobe
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro