Cel mai mare complex de agrement din zona Moldovei se deschide la Botoșani
Cel mai mare complex de agrement din zona de nord-est a României se deschide oficial, vineri, la Botoșani. „Cornişa Aquapark& Sports” este o investiţie de 20 de milioane de euro, care a inclus și finanțare europeană. Se întinde pe o suprafață de aproape 50 de hectare și are numeroase atracții: parc acvatic, heleşteu, râu artificial pentru rafting, amfiteatru în aer liber, terenuri de sport, un patinoar, piscine, pereţi pentru escaladă, precum şi saune.
Primarul Botoșaniului, Cătălin Flutur, susține că acest complex de agrement este unic în țară, având în vedere suprafața pe care se întinde, dar și facilitățile oferite, notează Ziarul de Iași.
„Cornişa Aquapark & Sports” a costat 20 de milioane de euro şi cuprinde aqua park, heleşteu, râu artificial pentru rafting, amfiteatru în aer liber, dar și terenuri de sport. În complex există și un patinoar care poate fi folosit inclusiv pentru antrenamente de hochei sau curling, piscine interioare și exterioare, un parc agrement pentru copii, un bazin contracurent, o sală de fitness, saune, precum și pereți pentru escaladă.
Parcul este inaugurat astăzi, iar în următoarele trei zile vor fi organizate numeroase spectacole, ale căror costuri au fost estimate la aproape 100.000 de euro. Printre artiștii invitați se numără Dr. Alban, Nana, Sheyla Bonnick de la Boney M, Gordienko, Holograf, Voltaj, Proconsul, Amadeus, Shift, Connect-R, DJ Rynno ft. Sylvia, Ioana Ignat, Feli Soare şi Gelu Graur.
„Cornişa Aquapark& Sports” din Botoșani, inaugurat cu un sobor de preoți
Edilul din Botoșani spune că facilităţile oferite de parc au o capacitate de 3.000 de persoane pe zi, fără a include aleile de promenadă. Autoritățile locale spun că vor astfel să atragă turiști și din Republica Moldova sau din Ucraina.
Recomandări
Toți oamenii lui Klaus Iohannis din funcții publice bine remunerate. Președintele a ratat negocierea pentru propria persoană
Parcul de la Botoşani a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional, pe axa dedicată turismului. Valoarea totală a proiectului a ajuns la aproape 88 de milioane lei (inclusiv TVA), finanţarea nerambursabilă accesată fiind de 33,4 milioane lei.