În cazul în care nu știți cât de greu este, este de două ori mai greu decât un urs grizzly.  

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Gienger va primi un premiu în bani de nouă dolari pe kilogram, un inel de campion al cultivatorilor de dovleci, jacheta campionilor și un sejur de două nopți la Ritz-Carlton din Half Moon Bay, California, unde concursul se desfășoară în fiecare octombrie.  

Recordul din anul 2023 al profesorului de horticultură din Minnesota a cântărit 2.749 de kilograme și a fost înscris în Cartea Recordurilor Guinness, Gienger deținând și recordul mondial pentru cel mai mare jack-‘o-lantern după circumferință. 

Acesta a câștigat onoarea prestigioasă în octombrie 2022, pentru un dovleac sculptat să arate ca un vultur, cu o circumferință de 242 de centimetri.  

„Nu credeam că voi avea ceva în iunie”, a spus Gienger după încheierea concursului. „Dacă ați fi vorbit cu mine în iunie, aș fi spus: nu, vremea noastră este mult prea umedă, mult prea rece”.

În fiecare an, mii de vizitatori sunt atrași de festivalul Half Moon Bay Art & Pumpkin Festival, pentru activități multiple pe tema dovlecilor.  

Orașul de coastă este cunoscut pentru plantațiile de dovleci. Cultivarea unor dovleci uriași a luat amploare în 1970, dar abia în 1996 a apărut primul dovleac de 1.000 de kilograme. Cultivatorii folosesc semințe speciale, care sunt schimbate anual pentru a crea dovleci uriași.  

Sezonul de creștere a unui dovleac poate dura mai mult de 100 de zile, fiindu-i oferit mai mult timp decât altor culturi pentru a atinge aceste proporții.  

Urmărește-ne pe Google News