Pădurea Crâng, în suprafață de 182 de hectare, a fost trecută în proprietatea municipiului Buzău în anul 1881 printr-o lege promulgată la acea vreme de Regele Carol I. În timpul regimului comunist pădurea a fost trecută în proprietatea Romsilva, municipiul Buzău alegându-se cu doar 10 hectare, suprafață pe care este amenajat în acest moment Parcul Crâng.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Demersurile pentru recuperarea pădurii Crâng au fost începute in anul 2016 după preluarea mandatului de primar de către Constantin Toma, care a găsit în arhive Monitorul Oficial prin care Regele Carol I dădea „pentru totdeauna pădurea Crâng orașului Buzeu”.

Acum, după doi ani de intervenții pe la factorii de decizie din Capitală și cu ajutorul deputaților Marcel Ciolacu și Dănuț Păle, primarul Constantin Toma spune că speră ca pădurea Crâng să rămână pentru totdeauna a buzoienilor.

„Poate fi un element de maximă atracție să îl îmbunătățim nestricându-l, scoțând traficul auto de aici, acea porțiune din Drăgaica veche de la obelisc, sa-l transformăm într-un element de maximă atracție pentru sănătatea și relaxarea buzoienilor. Este o veste istorică pentru că pe 14 aprilie regele Carol I promulga o lege prin care dădea „pentru totdeauna pădurea Crângului orașului Buzeu” și iată că după atâția ani președintele Iohannis a promulgat Legea 220 /2018 prin care „pădurea Crâng trece în proprietatea publică a municipiului Buzău pentru a fi transformată în parc” și sper ca acest lucru să se întâmple pentru totdeauna sau măcar pentru următorii 150 de ani”, a declarat Constantin Toma.

Citește și: INTERVIU EXCLUSIV | Directorul podgoriilor care au produs vinul ”Briliantului” dezvăluie: Mutu și Mourinho s-au certat de la droguri, s-au împăcat de la băutură!

 
 

Urmărește-ne pe Google News