Printre regiunile menționate de Ministerul Apărării s-au numărat Kursk, Tambov, Smolensk, Oriol și Ivanovo, care nu au anunțat atacuri cu drone de la începutul războiului până acum. Guvernatorul regiunii Iaroslavl, Mihail Iavraev, a declarat că o dronă a fost doborâtă la apropierea de Iaroslavl, deși această regiune nu a fost menționată în raportul Ministerului Apărării.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunțat că două drone au fost doborâte deasupra orașului, ambele în zona rafinăriei de petrol Kapotnia, provocând un incendiu într-o clădire tehnică separată. Ca urmare a atacului, operațiunile de pe aeroporturile Vnukovo, Domodedovo și Jukovski din Moscova au fost suspendate, ducând la întârzierea a 74 de zboruri și devierea a 43 de aeronave către aerodromuri alternative.

 

În regiunea Tver, cinci drone au fost doborâte în zona orașului Konakovo, unde se află centrala electrică a districtului de stat. Deși a izbucnit un incendiu, acesta a fost rapid ținut sub control, iar autoritățile au declarat că aprovizionarea cu energie electrică și gaze nu a fost afectată. Centrala electrică din districtul de stat Kașirskaia, din regiunea Moscova, a fost, de asemenea, atacată.

Nu există rapoarte oficiale privind victimele în niciuna dintre regiuni, iar Ucraina nu a comentat atacul.

Potrivit Ministerului Apărării, raidul-record de la începutul războiului a avut loc în noaptea de 14 august, când 117 drone au fost distruse în opt regiuni.

Urmărește-ne pe Google News