Managerul cântă la pian şi la vioară

Saloanele au climatizare centralizată, frigider, linie telefonică şi cablu TV. “Aici am deschis prima oară ochii pe medicină, imediat ce am terminat UMF. Acum câţiva ani, nişte americani au vizitat clădirea şi au apreciat-o ca fiind o bijuterie. Cu perseverenţă şi insistenţă am reuşit ca în decurs de câţiva ani s-o consolidăm, s-o restaurăm, dar s-o şi dotăm la cel mai înalt nivel, cu spijinul Primăriei sectorului 1. Pe lângă bani, îmi place să cred că în aceste cărămizi există şi foarte mult suflet”, ne-a povestit doctorul Penescu.
Pe lângă dragostea pentru medicină, profesorul mai are o pasiune: pianul şi vioara. Acum, reuşeşte să le îmbine perfect pe amândouă: e concertmaestru în Orchestra Medicilor şi pentru că crede în puterea terapiei prin muzică, le pune bolnavilor, în surdină, “Anotimpurile” lui Vivaldi.

Clădirea a fost construită în 1856

Clădirea în care funcţionează spitalul datează din anul 1856 şi a fost construită de unul dintre discipolii lui Ion Mincu, arhitectul Constantin Băivoianu, acelaşi care a contribuit la ridicarea Ateneului Român şi a Băncii Naţionale. La început a fost Palatul Curţii din Conturi, apoi, în 1947, a devenit unitate medicală.

 
 

Urmărește-ne pe Google News