„E un har. Unii dintre cardinali au venit la mine și mi-au spus că părinții lor nu mai sunt aici, așa încât e o binecuvântare că părinții mei sunt amândoi sănătoși. Și fratele meu este și el aici. Și multe, multe rude care asistă la eveniment”, a povestit Luis Antonio Tagle.
El a devenit preot la vârsta de 24 de ani. În 1991, a obținut doctoratul în teologie la Universitatea catolică americană din Washington. Zece ani mai târziu, a fost numit episcop de Imus și, în 2011, episcop de Manila. În consistoriul din noiembrie toată atenția a fost asupra lui, dupa ce Tagle n-a mai reusit să-și stăpânească lacrimile când Papa Benedict i-a dat inelul.
„Plâng ușor. Bănuiesc că atunci când te afli în fața unui mare mister, care te depășește, în fața unei chemări, a unui har, a unei misiuni… Atunci tremuri și totodată te bucuri. Pentru mine, lacrimile sunt normale”, spunea atunci cardinalul.
De-a lungul anilor, activitatea lui s-a remarcat în cadrul Comisiei Teologice Internaționale. La fel ca și apropierea lui de tineri. Pagina lui de Facebook are mai mult de 118.000 de „like”- uri.
11 cardinali provin din Asia și din Pacific, cinci dintre ei sunt din India. Dar aceștia reprezintă trei biserici distincte catolice: romano-catolică, siro-malabară și siro-malankară. Biserica maronită din Liban va fi de asemenea reprezentată printre cardinalii asiatici. Alți doi vin din foste țări comuniste, Vietnam și China, în timp ce singurul reprezentant pentru Oceania vine din Australia.
 

Urmărește-ne pe Google News