Maca este o plantă rădăcinoasă, înrudită cu ridichia, varza şi broccoli, care datorită uimitoarelor şi unicelor proprietăţi pe care le deţine, este considerată un superaliment.
Este cultivată în special în munţii înalţi din America de Sud, cu precădere în Peru, şi este folosită de aproape 2000 de ani, atât ca afrodisiac, cât şi pentru a creşterea fertilitatea.
Pudra de maca este capabilă să crească dorința sexuală, numărul de spermatozoizi și motilitatea lor, astfel încât să crească șansele bărbaților de a procrea.
Cunoscută şi sub denumirea de ginseng peruvian, Maca are propietăţi miraculose, stimulând sistemul imunitar, ajutând la creşterea energiei şi îmbunătăţind memoria şi concentrarea.
Maca (pulberea de rădăcină) este alcătuită din aproximativ 18% proteine, 76,5% carbohidraţi, 5% grăsimi şi 8,5% fibre (carbohidraţi indigestibili).
Maca reprezintă o sursă puternică de nutritive, ea incluzând: peste 20 de aminoacizi, dintre care 8 aminoacizi esenţiali, 20 de acizi graşi formaţi liberi (cum ar fi acidul lauric, linolenic, acidul palmitic, oleic şi acidul steric), vitaminele B-1, B-2, C şi E, calciu, magneziu, potasiu, cupru, zinc, mangan, fosfor, seleniu, sulf, sodiu, fier.