Un calcul făcut recent de Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) arată că doar în Bucureşti, Iaşi şi Timişoara există un deficit de 60.000 de locuri de cazare. Prin urmare, tinerii care nu au prins repartizare pentru cămin au pornit vânătoarea după anunţurile postate prin campusuri ori pe internet. “Vânzătorii” sunt fie aşa-zişii samsari, care lucrează mână în mână cu administratorii de cămine, fie studenţi care au primit loc, dar îl vând pentru că nu au nevoie de el.

Unii tineri sunt însă inventivi şi scot bani şi din piatră seacă! “Anul trecut, am depistat un student care era intermediar între «vânzător » şi «cumpărător ». Cum locul în cămin era cel puţin 500 de euro, el îşi lua lejer 100 de euro doar pentru că îi punea pe cei doi în legătură”, ne-a declarat Ionuţ Poenaru, preşedintele UNSR.

Membrii organizaţiei studenţeşti care vânează în această perioadă ilegalităţile din campusuri au realizat un top al sumelor pe care tinerii fără cazare le plătesc pentru un loc în cămin colegilor care au primit repartizare.

«Traficul» este în floare şi în ţară

Şi în campusurile studenţeşti din ţară, “traficul” de locuri în cămin e în floare în această perioadă. “La Iaşi şi la Timişoara, un loc se vinde cu 400-500 de euro, iar la Cluj, cu 350-450 de euro”, ne-a mai precizat Ionuţ Poenaru, liderul Uniunii Naţionale a Studenţilor din România.

 
 

Urmărește-ne pe Google News