În familia unor afgani aflați de mai puțin de o lună în România, oameni disperați care au lăsat în urmă o țară natală măcinată de războaie interminabile, s-a născut al doilea copil, o fetiță cărora părinții i-au pus numele Parwana. Din moment ce afganii – adăpostiți conform uzanțelor internaționale în Centrul de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Rădăuți -,  sunt deja în procedură de primire a statului de azilanți și micuța lor va beneficia de aceleași drepturi.

Bebelușul va fi înregistrat oficial în registrele cu azilanți după ce va fi externat cu mama lui

Prin urmare, bebelușul de 2,6 kilograme care a văzut lumina zilei la un spital din Rădăuți a devenit astfel cel mai tânăr solicitant al statului de azilant, formă de protecție internațională de care ea și familia ei va beneficia în urma unei anchete a polițiștilor de la Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI). Înregistrarea oficială a micuței Parwana în registrele cu numele solicitanților de azil se va face doar după ce medicii se vor asigura că ea și mama ei vor putea fi externate pentru a reveni în centrul de cazare pentru azilanți din Rădăuți.

Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Rădăuți are o capacitate de 150 de locuri, gradul de ocupare este de 30%, iar 10 dintre persoanele cazate sunt minori.

Urmărește-ne pe Google News