↑Annie Leibovitz, un geniu al fotografiei contemporane

Cel mai tare fotograf de portrete din ultimii 30 de ani. Aşa e cunoscută Annie Leibovitz (61 de ani), care a realizat şedinţe foto cu cele mai mari personalităţi ale lumii, fie că vorbim de vedete din politică sau din showbiz. Presa de peste Ocean susţine că oameni faimoşi stau la coadă pentru a fi imortalizaţi de fotograful american, ai cărui bunici din partea tatălui au fost evrei imigranţi din România. Însă celebritatea nu e sinonimă cu bogăţia. Din cauza unui stil de viaţă extravagant – ziarul The New York Post dezvăluie că pe Annie nu o interesează preţul lucrurilor pe care şi le doreşte – fotografa de origine română e în faliment. În decembrie 2008, americanca a fost nevoită şă-şi ipotecheze lucrurile, iar datoriile sale au ajuns, în prezent, la 24 de milioane de dolari.

Iată pozele cu care semândreşte Annie Leibovitz

“Cine nu e fotografiat de Annie Leibovitz nu e vedetă”. Aşa scria cu ani în urmă presa americană despre celebra artistă. Prin faţa aparatului artistei cu origini româneşti s-au perindat staruri din muzică şi cinema, miliardari şi şefi de state: Demi Moore, Regina Elisabeta a Marii Britanii, Angelina Jolie, John Lennon sau Barack Obama.

Designerul Tom Ford şi actriţele Scarlett Johansson (jos) şi Keira Knightley, pe coperta revistei Vanity Fair. Poza e semnată Annie Leibovitz După instalarea la Casa Albă, familia Obama a pozat pentru americanca de origine română
Annie a realizat această fotografie cu Demi Moore gravidă, pentru coperta revistei Vanity Fair Şi regina Elisabeta a Marii Britanii a fost imortalizată de Annie Leibovitz

A proiectat sediile ONU, CIA şi Rockefeller Center

Unul dintre cei mai apreciaţi arhitecţi din New York, SUA, a fost Max Abramovitz, ai cărui părinţi erau evrei din România. Acesta făcut parte din echipele care au proiectat câteva dintre cele mai impunătoare clădiri din America: sediul CIA (serviciile secrete americane), de lângă Washington, al Organizaţiei Naţiunilor Unite, şi al Centrului de afaceri Rockefeller, ambele din New York. În plus, el a gândit arhitectura unei celebre săli de concerte Avery Fisher Hall, tot din New York.

Clădirea care găzduieşte birourile ONU Sediul serviciilor secrete americane Centrul de afaceri Rockefeller

«Tatăl» maşinilor Pontiac

Inginerul John DeLorean, decedat în 2005, la vârsta de 80 de ani, avea origini mioritice prin tatăl său, Zaharia, care s-a născut în România. John a ajuns faimos în Statele Unite datorită talentului său de a crea design-uri spectaculoase. El a fost la originea aspectului celebrei maşini Pontiac Firebird şi a lucrat ca inginer la compania General Motors. Din păcate, implicat în nenumărate scandaluri, DeLorean a dat faliment.

E managerul lui Keanu Reeves

Erwin Stoff, 60 de ani, este un cunoscut producător american de filme care s-a născut în România. Pe lângă faptul că a lucrat la pelicule de mare succes, precum “I Am Legend/Legenda vie”, cu Will Smith, Stoff este şi impresarul celebrului actor Keanu Reeves, eroul seriilor “Matrix” şi “Speed”. Românul este şi coproprietar al unei cunoscute companii de film de la Hollywood, 3Arts Entertainment, care se ocupă cu descoperirea de noi talente.

 
 

Urmărește-ne pe Google News