29 decembrie. În timp ce schia pe pârtia din Meribel, situată în Alpii francezi, Schumi iese de pe traseu, cade şi se loveşte cu capul de stânci. Medicii Spitalului Universitar din Grenoble, care i-au indus starea de comă artificială şi care l-au operat de două ori, afirmă că starea germanului este “critică, dar stabilă”.
7 martie. Medicii care îl îngrijesc anunţă că starea lui Schumi este stabilă şi că în ultima vreme au existat “mici şi relative semne încurajatoare”.
4 aprilie. Sabine Kehm, managerul lui Schumi, anunţă că a început procesul de trezire treptată din comă a acestuia şi că fostul pilot are momente când pare a fi conştient.
16 iunie. Managerul anunţă că Schumi nu mai este în comă şi că a părăsit Spitalul Universitar din Grenoble (Franţa), unde a fost internat imediat după accident, fiind transferat la Spitalul Universitar din Lausanne (Elveţia).
17 iunie. La o zi după transferul de la Grenoble la Lausanne, presa germană anunţă că Schumi este capabil să comunice cu cei dragi şi cu medicii cu ajutorul ochilor.
9 septembrie. Schumi a părăsit Spitalul Universitar din Lausanne, fiind transferat în vila de pe domeniul personal “La Reserve”, aflat în localitatea Gland, pe malul lacului Geneva. “De-acum înainte, procesul de recuperare al lui Michael va avea loc în casa lui”, a declarat managerul Sabine Kehm.
22 octombrie. Jean-Francois Payen, unul din medicii care l-au îngrijit pe Schumi în spitalul din Grenoble, susţine că procesul de recuperare după o accidentare gravă la cap poate dura chiar şi trei ani.
19 noiembrie. “Schumi este imobilizat în scaunul cu rotile, nu poate vorbi şi are probleme de memorie”, a declarat unui post de radio francez Philippe Streiff, fost pilot de Formula 1, după ce l-a vizitat pe german la vila din Gland.
23 noiembrie. Într-un interviu pentru RTL, managerul lui Schumi afirmă că “Michael face progrese, dar acestea sunt foarte mici şi recuperarea va fi un proces lung şi dificil”.
28 decembrie. Philippe Streiff declară pentru ziarul Le Parisien că “lui Schumacher îi merge ceva mai bine, deşi are dificultăţi majore la trecerea din pat în scaunul cu rotile. Pe termen foarte lung există o mică speranţă că va putea merge cu ajutorul cârjelor, pentru că nu i-a fost afectată coloana vertebrală”.
Cel mai căutat pe internet în 2014
Pe 17 decembrie, Google a anunţat că Michael Schumacher a fost în 2014 cel mai căutat nume de sportiv pe internet. Potrivit unei analize care a luat în calcul peste două miliarde de căutări pe Google, ştirile despre accidentul şi recuperarea germanului s-au situat pe locul 9 mondial în topul popularităţii.