Armata israeliană a confirmat miercuri dimineață atacurile, spunând că a lansat o operațiune majoră antiteroristă împreună cu Agenția israeliană de securitate (ISA) în zonele Jenin și Tulkarem din Cisiordania.

„IDF (Forțele de Apărare ale Israelului) operează de azi-noapte cu mare forță în taberele de refugiați din Jenin și Tul Karm pentru a dezmembra infrastructurile teroriste islamico-iraniene instalate acolo”, a declarat ministrul israelian de externe Israel Katz, într-o postare pe X.

Potrivit unor surse militare citate de The Times of Israel, IDF se aşteaptă ca raidul major din Cisiordania să dureze mai multe zile.  Mai mulţi palestinieni căutaţi au fost, de asemenea, reţinuţi în cadrul operaţiunii, potrivit armatei.

Agenția de presă palestiniană Wafa a relatat că forțele israeliene desfășoară o „ofensivă majoră în orașul Tulkarm”, asediind spitale și împiedicând palestinienii să intre și să iasă din oraș, transmite The Guardian.

Vehiculele militare sunt staționate în jurul spitalului specializat al-Israa din vestul Tulkarm și al spitalului guvernamental Shahid Thabet Thabet, împiedicând circulația ambulanțelor, a raportat Wafa.

Urmărește-ne pe Google News