In fiecare an, Serviciul de Evidenta a Persoanelor este luat cu asalt de romanii care vor sa-si schimbele numele. Motive sunt multe, unele intemeiate, cum ar fi infierea unui copil sau recapatarea numelui dupa divort, altele sunt insa extrem de amuzante. Oamenii nu mai vor in ruptul capului sa mai poarte nume precum Belea, Curut, Buca, Curca, Covrig sau Sulica.

Cele mai multe solicitari de schimbare a numelui vin de la persoanele divortate, care la casatorie au luat numele partenerului, iar acum vor sa revina la numele initial. Insa de cativa ani la Serviciul de Evidenta a Populatiei au inceput sa se inregistreze din ce in ce mai multe cazuri de romani care doreau sa-si schimbe numele sau prenumele pentru ca au devenit tinta ironiilor celor din jur. Motivul lor de frustrare este ca parintii lor nu s-au gandit prea mult cand i-au numit Vandana, Tarzan, Spania, Olanda, Romica Denis, Isaura, Goanga Patric sau Anemon Malacu. Altii insa doresc sa-si transforme denumirile obisnuite cum ar fi Maria in  Europa. Solicitarea schimbarii numelui  pe cale administrativa trebuie sa fie bine motivata, ea putand fi admisa sau respinsa in termen de 90 de zile de la depunere. Schimbarea numelui poate fi contestata in 30 de zile dupa publicarea ei in Monitorul Oficial. Anual, in jur de 1.000 de romani isi schimba numele.

Pe ministrul Cristian David l-a chemat Troaca

Ministrul internelor si reformei administrative, liberalul Cristian David, este mai cunoscut opiniei publice nu pentru realizarile sale ca om politic, ci mai degraba pentru mariajul cu creatoarea de moda Vanda Vlasov. Ministrul ascunde insa un secret: in urma cu cativa ani, el si-a schimbat numele din Troaca in David. ‘Imi spunea ca este o piedica in calea ascensiunii sale politice. Lui Cristian nu i-a placut nici originea numelui, care nu dadea bine la viitorul sau politic. De aceea a zis ca isi ia unul de evreu, ca da bine la CV. Dar nu are nici o legatura cu evreii, spune fostul sau amic, deputatul PLD Cristian Boureanu.

 
 

Urmărește-ne pe Google News