Ambarcaţiunea se afla în dificultate în largul Franţei, la nivelul Capului Gris Nez, având peste 60 de persoane la bord, a indicat prefectura maritimă a Canalului Mânecii.

În ajutorul ambarcaţiunii a venit o navă închiriată de stat, Minck, atunci când barca cu migranți şi-a pierdut integritatea, a declarat Etienne Baggio, aflat pe nava salvatoare, pentru AFP.

Potrivit ministrului demisionar de interne Gérald Darmanin, bilanţul a ajuns la 12 morţi, doi dispăruţi şi „mai mulţi răniţi”. Ministrul a precizat pe reţeaua X că se va deplasa la faţa locului.

Prefectura maritimă a Canalului Mânecii a anunțat că a preluat 65 de naufragiaţi, dintre care 12 au fost declaraţi decedaţi în mare, şi mulţi alţii spitalizaţi într-o stare gravă.

La operațiune participă, pe lângă nava Minck, elicoptere ale pompierilor Forţelor navale, două nave de pescuit şi nave militare.

Căutările continuă în timp ce navele care au preluat victimele se întorc cu ele la Boulogne-sur-Mer.

Zeci de ambulanţe şi autospeciale de pompieri au fost trimise la Boulogne-sur-Mer, unde a fost instalat un post medical avansat pentru preluarea victimelor, precizează jurnalişti ai AFP.

FOTO: Captură video

Urmărește-ne pe Google News