„Treisprezece persoane şi-au pierdut viaţa în mod tragic şi alte 14 sunt date dispărute după ce o barcă cu migranţi s-a răsturnat marţi în largul coastelor guvernoratului Taiz din Yemen”, a declarat Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM).

Plecată din Djibouti, barca transporta 25 de migranţi etiopieni şi doi cetăţeni yemeniţi. Unsprezece bărbați și două femei se numără printre morții confirmați, în timp ce operațiunile de căutare continuă pentru cei dispăruți, inclusiv căpitanul yemenit și asistentul său, a spus OIM, menționând că încă nu a identificat cauzele scufundării.

„Această nouă tragedie ne reamintește în mod brutal pericolele cu care se confruntă migranții pe această rută”, a declarat Matt Huber, șeful interimar al misiunii OIM în Yemen.

În fiecare an, zeci de mii de migranți din Cornul Africii traversează Marea Roșie pentru a încerca să ajungă în statele bogate petroliere din Golf, fugind de conflicte, dezastre naturale sau perspective economice slabe, explică AFP.

Migranții care reușesc să ajungă în Yemen se confruntă adesea cu alte amenințări la adresa siguranței lor în această țară, cea mai săracă din Peninsula Arabă și afectată de zece ani încoace de un război civil.

Urmărește-ne pe Google News