Peste 150 de elevi se aflau în căminul care a luat foc, a declarat șeful poliției locale. Purtătorul de cuvânt al poliției a declarat agenției AFP că trupurile recuperate sunt „arse și nu pot fi recunoscute”. „Este probabil ca mai multe cadavre să fie găsite, odată ce vor termina operațiunile de salvare”, a adăugat ea.

Președintele William Ruto a numit incendiul „îngrozitor” și „devastator” și a ordonat deschiderea unei anchete: „Ne rugăm pentru recuperarea rapidă a supraviețuitorilor”, a spus el, într-un mesaj pe rețelele de socializare.

Hillside Endarasha Academy este un internat primar privat. În Kenya, școlile primare se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani. Școala are peste 800 de elevi.

Incendiile izbucnite în școli nu sunt un fenomen neobișnuit în Kenya.

  • În 2022, un cămin din vestul Kenya a ars, mai mulți studenți fiind arestați sub suspiciunea de incendiu.
  • În 2017, 10 eleve au murit într-un incendiu la Liceul Moi Girls din capitala Nairobi.
  • Cel puțin 67 de elevi au murit în comitatul Machakos, la sud-est de Nairobi, în cel mai grav incendiu din școală din Kenya, care a avut loc în urmă cu mai bine de 20 de ani.

Ministerul Educației spune că unele dintre motivele din spatele incendiilor au legătură cu abuzul de droguri, relațiile proaste profesor-elevi, supraaglomerarea și serviciile de consiliere deficitare.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News