Serviciul israelian de salvare Zaka spune că paramedicii au scos aproximativ 260 de cadavre de la locul unde a avut loc festivalul. Este de aşteptat însă ca bilanţul total să fie mai mare, deoarece alte echipe de paramedici încă sunt prezente în zonă.

Festivalului Nova se desfășura într-o zonă rurală cu teren agricol din apropierea graniței Gaza-Israel. La răsărit, participanții au început să audă sirene și rachete. Apoi, bărbaţii înarmaţi din Hamas au năvălit peste participanți și au început să îi împuște.

Una dintre filmările autentificate de CNN, dar pe care televiziunea nu le difuzează din cauza durității, arată sute de participanți care aleargă pe câmp, în timp ce împușcături răsună în fundal.

În înregistrările făcute însă publice se văd cum oamenii aleargă pentru a-și salva viețile.

Un videoclip filmat cu o dronă arată scenele de după atacul militanților Hamas asupra festivalului de muzică din sudul Israelului.

Atacul a fost doar unul dintre multiplele locuri unde s-a manifestat sâmbătă dimineaţa cel mai susţinut şi coordonat atac în interiorul Israelului efectuat vreodată de Hamas, grup militant palestinian desemnat ca organizaţie teroristă de către Statele Unite, Uniunea Europeană şi Israel.

Militanții mișcării Hamas, care controlează Fâșia Gaza, au atacat Israelul în dimineața zilei de 7 octombrie. Au tras aproximativ trei mii de rachete și au pătruns în zonele de graniță, unde s-au luptat cu armata israeliană și au capturat zeci de ostatici.

Forțele de apărare ale Israelului au răspuns cu lovituri masive în Fâșia Gaza.

Urmărește-ne pe Google News