Ucrainenii care au fost arestați miercuri au încercat să iasă din țară trecând Niprul. Ei au fost predaţi imediat autorităţilor militare.

Alți 16 bărbați au fost arestaţi şi predaţi armatei în urmă cu o zi. Se spune că unii dintre ei au încercat să-i mituiască pe grăniceri pentru a le permite ieşirea din ţară.

În primele cinci zile ale războiului, peste 70 de mii de oameni din Ucraina au intrat pe teritoriul Republicii Moldova, a anunțat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. 

În același timp Moldova ar putea fi „sufocată complet” de refugiați, dacă luptele dintre armata ucraineană și cea rusă se vor apropia de granița sa, a avertizat, marți, ministrul de externe al țării, Nicu Popescu.

Potrivit autorităților de la Kiev, până luni peste 80.000 de ucraineni, în majoritatea lor bărbaţi, s-au întors în ţară de la izbucnirea războiului joia trecută.

Bărbații ucraineni cu vârste între 18 şi 60 de ani nu mai au permisiunea să plece din ţară, din momentul în care în Ucraina a fost impusă legea marțială, după invazia Rusiei.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News