Atacul a provocat un incendiu care a fost stins între timp. Nori de fum negru gros care se ridică din clădirea distrusă pot fi văzuţi în imaginile şi videoclipurile postate de la fața locului.

„Teroriştii ruşi au lovit un supermarket obişnuit şi un oficiu poştal. Există oameni sub dărâmături”, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Potrivit lui Zelenski, salvatorii continuă să caute supravieţuitori sub dărâmături.

Guvernatorul ucrainean regional Vadîm Filaşkin a declarat iniţial că Rusia a folosit artileria, dar ulterior a spus că atacul a fost efectuat cu o rachetă aer-sol X-38.

Nova Poşta, cea mai mare companie poştală privată din Ucraina, a anunțat că biroul său din supermarket a fost avariat în atac. „Toţi angajaţii noştri sunt în viaţă. Un coleg are o contuzie, dar primeşte tot ajutorul necesar”, a precizat compania într-un mesaj publicat X.

Locuinţe, magazine şi zeci de maşini au fost, de asemenea, avariate în urma acestui atac.

Orașul Kostiantînivka este situat la doar 13 kilometri de linia frontului din regiunea Donețk. Părţile din regiunea Doneţk apărate de armata ucraineană sunt vizate în mod frecvent de bombardamente şi atacuri aeriene ruseşti.

Urmărește-ne pe Google News