Cele două doctorițe au fost reținute inițial miercuri de procurori, pentru 24 de ore, pentru omor calificat cu premeditare și tentativă de omor calificat. Doctorițele au fost prezentate astăzi instanței, iar la propunerea Parchetului, pe numele lor au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Decizia instanței poate fi contestată.

Ele sunt acuzate că au provocat moartea unui pacient în vârstă de 54 ani, aflat în stare gravă, prin scăderea cu intenție a dozei de Noradrenalină, în două zile diferite din lunile martie şi aprilie, acesta intrând în stop cardio-respirator.

Anchetatorii au stabilit că, înainte ca doctorițele să îi scadă, pentru a doua oară (pe 4 aprilie 2024, la ora 13.17) doza de noradrenalină, starea pacientului se îmbunătăţise.

Ancheta a pornit în luna aprilie, după ce directorul de îngrijiri a sesizat conducerii spitalului că există informații provenite de la o asistentă că în perioada 4-7 aprilie în Secția de Anestezie-Terapie Intensivă ar fi decedat 20 de pacienți printr-o administrare incorectă de Noradrenalină.

Spitalul a anunțat apoi că în intervalul indicat în reclamaţie la Secția ATI au murit 17 pacienţi.

Atât Corpul de Control al ministrului sănătății, cât și comisia spitalului și Colegiul Medicilor București au început atunci anchete, la finalul cărora au anunțat că nu s-au găsit nereguli, că pacienții au fost tratați corect.

Urmărește-ne pe Google News