În ultimii patru ani, numărul celor asiaticilor care au o avere de peste 1 milion de dolari este mai mare decât a locuitorilor din orice altă parte a lumii. De altfel, China a ajuns să aibă deja mai mulți milionari decât Statele Unite.

„Asia are de departe cel mai mare număr de oameni cu avere din lume, mai mulți decât au Statele Unite sau Europa”, a declarat Rupert Hoogewerf, fondatorul raportului Hurun, care urmărește oamenii bogați din China.

Dar, pentru moment, bogățiile asiaticilor sunt în mare parte individuale, așa că cele mai bogate familii din Asia sunt încă eclipsate de averile dinastiilor americane și europene. Totuși, trei familii asiatice se află în topul Bloomberg al celor mai bogate 25 de familii din lume, care nu include averi obținute de-a lungul unei singure generații. „Bogăția chineză este foarte tânără”, a spus Hoogewerf.

Acest număr este probabil să crească în viitor, pe măsură ce miliardarii antreprenori chinezi ca Jack Ma, care deține Alibaba va lăsa banii copiilor săi.

Iată cele mai bogate familii asiatice:

Familia Ambani – India

Valoarea netă: 43 miliarde de dolari

Cea mai bogată familie din India și-a făcut miliardele după ce Dhirubhai Ambani, fiul unui profesor, a început o afacere cu textile în Mumbai în anii 1960. Ulterior a început să activeze pe piața petrochimiei. Rezultatul a fost un colos industrial, Reliance Industries. După moartea sa în 2002, imperiul a fost împărțit între fiii lui, Mukesh și Anil.

Frații Ambani după preluarea imperiului financiar în urma decesului tatălui lor în 2002

Cei doi frați miliardari sunt celebri pentru rivalitatea lor. Ultimul conflict public dintre ei a fost când compania de telefonie mobil a lui Mukesh a cumpărat-o pe cea a fratelui său în urma unui război al prețurilor de pe piața indiană.

Mukesh Ambani este și cel mai bogat om din India. El a atras atenția publică în 2010, când s-a mutat cu familia într-o clădire uluitoare de 27 de etaje, cu piscine, o sală de bal și o grădină împărțită pe trei etaje.

Mukesh Ambani, cel mai bogat om din India

Familia Kwok – Hong-Kong

Valoarea netă: 34 miliarde de dolari

Cea mai mare companie imobiliară de pe una dintre cele mai fierbinți piețe imobiliare din lume se află în centrul imperiului financiar al familiei Kwok. Compania, Sun Hung Kai Properties, a contribuit la modelarea pe orizontală a Hong Kong-ului realizând câteva dintre cele mai înalte turnuri ale orașului. De asemenea.

Frații Thomas și Raymond Kwok înainte de condamnarea lui Raymond la închisoare pentru fapte de corupție

Dar cei trei frați care dețin averea familiei Kwok – Thomas, Raymond și Walter – au fost implicați în mai multe drame publice și sunt marcați de diviziune și conflicte. În 1997, Walter a fost răpit timp de o săptămână; el a fost eliberat după ce familia sa a plătit o răscumpărare de peste 77 milioane de dolari. Zece ani mai târziu, el a fost obligat de frații săi să renunțe la postul de președinte al companiei. Poziția sa a fost luată de Thomas, care în 2014 a fost condamnat pentru corupție, iar Raymond a preluat funcția de președinte.

Familia Lee – Coreea de Sud

Valoarea netă: 31 miliarde de dolari

Lee Byung-cull a pus bazele imperiului de afaceri Samsung în 1938, pornind de la o mică firmă comercială, care vindea fructe și pește. Și-a extins afacerile de-a lungul deceniilor în multe alte domenii inclusiv textile, construcții navale, finanțe și, în cele din urmă, electronică.

Lee Kun-hee a fost fiul fondatorului Samsung și cel care a dus compania în secolul XIX

Fondatorul a murit în 1987, iar locul său a fost luat de unul dintre fii săi, Kun-hee. Acesta a fost cel care a scos compania din categoria celor care oferea produse de calitate inferioară și a axat-o pe bunuri de ultimă generație.

Samsung, cel mai mare conglomerat de familie din Coreea de Sud, este acum un producător imens de smartphone-uri, chip-uri pentru computere și alte produse tehnologice. După ce Kun-hee a suferit un atac de cord în 2014, Jae-yong, unul dintre cei patru fii ai săi a devenit șeful de facto al grupului.

Actualul șef al Samsung, Lee Jae-yong și fosta președintă a Coreeai de Sud, Park Geun-hye, condamnată la închisoare pentru fapte de corupție

Relațiile stranii ale societății cu elita politică din Coreea de Sud au fost evidențiate de condamnarea la ani grei de închisoare a fostei președinte a statului, Jae-yong asupra acuzațiilor de corupție.

La nivel mondial, cea mai bogată familie din lume rămâne și anul acesta familia Walton, care deține aproximativ jumătate din lanțul de magazine Walmart, și care are o avere netă de peste 150 miliarde de dolari.

Pe locul al doilea se situează frații Koch urmați de familia Anheuser-Busch InBev care deține brandurile de ciocolată Mars și apoi familia Hermes, care deține brandul de produse de lux cu același nume.


Citește și: Cum au reuşit şase români să dea o spargere de 5,5 milioane de euro în Insulele Canare. Au fentat sistemele de securitate, dar o neglijenţă i-a dat de gol


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News