– Iedera (foto) este pe primul loc când vine vorba de poluare. Ea poate absorbi 90% din benzen, care se găseşte în vopsele, materiale plastice, cauciuc, detergenţi sau fum de ţigară. Varianta de interior se numeşte iedera diavolului. Cea de exterior se foloseşte la decorarea pereţilor caselor.
– Cactusul înlătură gazele nocive şi generează oxigen. De aceea, e bine să-l pui lângă televizor sau calculator, fiindcă absoarbe undele electromagnetice. Cactuşii produc oxigen noaptea şi elimină monoxid de carbon ziua, aşa că îi poţi pune în dormitor.
– Anthurium elimină amoniacul care se adună în încăperi, mai ales în bucătărie.
– Dracena acţionează împotriva acetonei, etanolului, benzenului, substanţe eliminate de mobila nouă şi de picturile în ulei.
– Crassula se spune că adună energiile negative. Aşa că, dacă eşti o persoană agitată sau nervoasă, pune-ţi o astfel de plantă în cameră şi sigur te va ajuta să te relaxezi.
– Crizantemele absorb vaporii rezultaţi în urma vopsirii. Sunt perfecte după renovarea casei.
– Palmierul doamnei se potriveşte în bucătărie, fiindcă elimină amoniacul prezent în detergenţii de vase.
– Filodendronul degajă o cantitate mare de vapori de apă şi umidifică încăperile cu aer uscat.
– Voalul miresei absoarbe până la 95% din monoxidul de carbon prezent în fumul de ţigară.
– Ficusul ajută la eliminarea formaldehidei din tapet, mobilă sau zugrăveală. Ficusul este bun şi pentru camerele în care există mochetă, pentru că absoarbe chimicalele emanate de adezivul folosit la aplicare.