1 mai poate fi un bun prilej să redescoperiți Bucureștiul. Cum ziua este liberă, Capitala parcă nu e atât de aglomerată ca în zilele în care se circulă bară la bară pentru că mii de oameni au plecat în minivacanță fie în stațiunile de pe litoral, fie în cele montane. Dacă vă numărați printre cei care ați ales să rămâneți acasă, puteți vizita locuri inedite ale Bucureștiului, ca și cum ați fi turiști în propriul oraș.
Strada Xenofon, singura stradă în trepte din București
Creată în urmă cu 220 de ani, Strada Xenofon este un exemplu pentru arta modernă deoarece este singura stradă în totalitate alcătuită din trepte. E un colț al orașului mai puțin știut de milioanele de oameni care traversează zi de zi străzile Capitalei aglomerate.
Strada Xenofon are 100 de trepte care au reușit să supraviețuiască schimbărilor arhitecturale care au transformat Bucureștiul. An de an, treptele sunt repictate de artiști și includ diferite teme. De exemplu, în 2014, a fost pictată în 2014 de artista Eva Radu cu opt dintre cele mai importante edificii culturale și istorice din București, iar un an mai târziu a primit haine unei cascade spectaculoase, potrivit cunoastelumea.ro.
Cu aerul său boem, strada Xenofon a devenit, cu timpul, o atracție pentru turiștii care vin să fotografieze acest loc inedit al urbei. Dacă nu știți cum se ajunge la strada Xenofon, e bine să știți că ea se află în apropierea Parcului Carol, cum ieșiți de pe strada 11 Iunie.
Parcul Natural Văcărești, miracolul naturii din inima Bucureștiului
De 1 mai, Parcul Natural Văcărești poate fi locul în oamenii se pot bucura de natură ca și cum ar fi în Delta Dunării. Pe cele 180 de hectare de sălbăticie trăiesc nu mai puţin de 90 de specii de vieţuitoare care convieţuiesc într-o minune a naturii dezvoltate pe temelia unei construcţii comuniste din sectorul patru al Capitalei. O deltă în adevăratul sens al cuvântului, motiv pentru care Lacul Văcărești a devenit rezervație naturală.
Ca să păşească în paradis natural din mijlocul orașului, vizitatorii trec pur şi simplu de digurile de beton ale Parcului Natural Văcărești.
Castelul Vlad Țepeș din București, „fortăreața” din Parcului Carol
Deşi vechi de peste un secol, Castelul Vlad Ţepeş, din parcul Carol I, este una dintre construcţiile cel mai puţin cunoscute din Bucureşti. Reproducând cetatea de la Poenari, ridicată de Vlad Ţepeş la 1453 în Cheile Argeşului, castelul este, la ora actuală, sediul Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor.
Castelul Vlad Țepeș se află pe strada General Candiano Popescu, la numărul 6, în imediata apropiere a Parcului Carol din sectorul 4 al Capitalei.
Clădirea a fost construită în anul 1906, cu ocazia organizării, pe Câmpia Libertății, a Expoziției Generale Române, prilejuită de jubileul a 40 de ani de domnie a Regelui Carol I, notează Agerpres.ro. Destinația inițială a construcției a fost crearea unui turn de apă care să alimenteze această expoziție.
Incearca si aceste locuri de vizitat langa Bucuresti! Sunt relaxante.
Citește și Viața la Paris a modelului senior Rodica Paleologue, românca despre care copiii din cartier scriu compuneri: “Sunt contesa străzii Daguerre!”
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro