Programul de Igienizare a Navelor al agenției, acordă un scor navelor de croazieră, în funcție de curățenie, pe o scară de la 0-100, pentru a preveni bolile gastrointestinale. Acesta a publicat rezultatul ultimei evaluări, iar 10 nave au primit un scor sub 89.  

Potrivit organizației, orice scor de 85 sau mai jos se consideră „nesatisfăcător”.

Hanseatic Inspiration a primit scorul de 62

Cea mai murdară navă a fost Hapag-Lloyds Hanseatic Inspiration, care a primit un scor uluitor de 62. Raportul CDC a enumerat mai multe încălcări ale codului sanitar, de exemplu, un robinet de bere acoperit cu murdărie, insecte vii și moarte care roiau în barul de lângă piscină, dar și o pasăre aflată în descompunere, acoperită de larve, lângă un grătar din exterior.  

De asemenea, unele alimente care necesitau refrigerare, nu erau păstrate la temperaturi suficient de scăzute.  

Totuși, în ciuda încălcărilor, un purtător de cuvânt al Hapag-Lloyd Cruises, a declarat pentru USA Today că ,,s-au respectat constant cerințele stricte de igienă de mulți ani. 

Prin urmare, Hapag-Lloyd Cruises a investigat aceste încălcări ale siguranței sanitare de la bordul navei.  

„Regretăm profund că Hansteatic nu a obținut scorul necesar pentru prima dată. Rezultatul acestei inspecții nu reflectă în niciun fel standardele noastre înalte,” a spus Karen Schmidt, managerul senior de comunicații al liniei de croazieră, pentru USA Today. 

„Vom folosi această oportunitate pentru a ne îmbunătăți procesele în toate domeniile și pentru a ne asigura că toate navele noastre oferă experiența de calitate pe care o așteaptă oaspeții noștri”, a subliniat Schmidt. 

Caribbean Princess de la Princess Cruises, Carnival Breeze de la Carnival și Evrima de la Ritz-Carlton Yacht Collection au primit toate scoruri de 86. 

Potrivit Daily Mail, în bucătăriile de la bordul Caribbean Princess, s-au descoperit muște și alte insecte. Nava de croazieră Carnival Breeze nu a prevenit în mod adecvat pătrunderea dăunătorilor pe vas, lăsând tăvi cu mâncare în ploaie.  

Baia echipajului de pe Carnival Breeze era plină de gunoi, iar la bordul Evrima, muștele de fructe se adunau în mașina de preparat sucuri. De asemenea, nu existau dispozitive de protecție împotriva șobolanilor, iar filtrul jacuzzi-urilor nu s-a schimbat de doi ani. 

Navele care au primit scoruri perfecte

Totuși, unele nave de croazieră au obținut scoruri perfecte de 100, de exemplu Carnival Spirit de la Carnival Cruise Line, Celebrity Ascent de la Celebrity Cruises, Disney Fantasy de la Disney Cruise Line și Brilliance of the Seas de la Royal Caribbean International. 

Urmărește-ne pe Google News