Roca este asemănătoare cu un craniu și a fost fotografiată cu camera Right Mastcam-Z. Mastcam-Z este o pereche de camere situate pe partea de a roverului.

Roverul „Perseverance” al Agenției spațiale americane are la bord cel mai avansat laborator de astrobiologie, cu ajutorul căruia va căuta urme ale unor posibili microbi marțieni. Va testa, totodată, o tehnologie de producere de oxigen din atmosfera marţiană.

Perseverence este cel mai complex rover trimis de NASA până acum pe Marte. El se află din 2020 în Jezero Crater, un loc de unde va colecta mostre care vor fi aduse pe Terra de o altă misiune, care va avea loc în 2026.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Echipat cu două camere foto/video, Ingenuity urmează să realizeze o serie de fotografii de la înălţime asupra terenului marţian.

Este viața antică o explicație valabilă?

Recent, roverul Perseverance al NASA a găsit o rocă fascinantă pe Marte care conține unele indicii că ar fi putut găzdui viață microbiană în urmă cu miliarde de ani.

Analiza efectuată de instrumentele de la bordul roverului indică faptul că roca posedă calități care se încadrează în definiția unui posibil indicator al vieții antice.

Roca prezintă semnături chimice și structuri care ar fi putut fi formate de viață în urmă cu miliarde de ani, când zona explorată de rover conținea apă curgătoare.

Echipa științifică ia în considerare și alte explicații pentru caracteristicile observate, iar viitoarele etape de cercetare vor fi necesare pentru a determina dacă viața antică este o explicație valabilă, potrivit NASA.

Urmărește-ne pe Google News