Iată o listă cu cele mai periculoase locuri de muncă din lume:
Sudor subacvatic
Sudorii subacvatici se confruntă cu o serie de pericole la locul de muncă în fiecare zi, inclusiv riscul de șoc, explozie sau rău de decompresie. Sudura subacvatică are o rată a mortalității de 15% de 1000 de ori mai periculoasă cea a unui ofițer de poliție.
Pescar
Orice fel de pescuit este o profesie extrem de periculoasă; aceștia se confruntă cu condiții meteorologice dificile, ore de lucru prelungite și foarte puțin somn. În cazul pescarilor 80% dintre decese sunt cauzate de hipertermie sau înec.
Tăietor de lemne
Meseria de tăietor de lemne este una dintre cele mai periculoase cariere având cea mai mare rată de deces la locul de muncă. Potrivit cifrelor 91 din 100.000 de tăietori de lemne mor în fiecare an, de 30 de ori mai mulți decât la un loc de muncă obișnuit.
Producătorii de microcipuri
Aceasta nu este o ocupație care ar părea periculoasă, dar cei care lucrează în acest domeniu folosesc numeroase produse chimice periculoase, inclusiv arsenic. Astfel că deși rata deceselor nu este neaparat una mare, există numeroase efecte asupra sănătății precum o rată foarte mare a avortului, probleme congenitale, cancer și boli respiratorii.
Oțelar
Deși au fost implementate măsuri de siguranță în cazul celor care lucrează în oțelării riscurile acestui job rămân foarte ridicate. Aecst loc de muncă include riscul rănirilor grave cauzate de grinzi de oțel sau ziduri care se prăbușesc peste muncitori. În SUA oțelarii au avut o rată a mortalității de 56 de decese la 100 000.
Crescător de vipere
Creșterea de vipere și extragerea veninului de la acestea este una dintre cele mai mortale și totuși esențiale locuri de muncă deoarece salvează mii de vieți în fiecare an. Deși există proceduri de siguranță de fiecare dată când o viperă este ”mulsă” de venin, cel care face acest lucru își pune viața în pericol. Majoritatea lucrătorilor sunt mușcați la locul de muncă, dar veninul obținut salveză mii de vieți.
Șofer de camioane
Meseria celor care conduc camioane este extrem de periculoasă și pune în pericol viața celor care o practică. Aceasta este o slujbă obositoare care necesită multă concentrare, iar vehiculele cântăresc adesea până la 44 de tone. Șoferii sunt, de asemenea, în pericol de a fi vătămați fizic și jefuiți pentru bunurile pe care le transportă.
Minerii din minele de sulf
Minerii care lucrează în minele de sulf își distrug plămânii, ochii și suferă de dureri crunte de gât și de piept. Iar toate acestea, de cele mai multe ori, pentru sume foarte mici de bani. De exemplu, în Indonezia, primesc doar 3 lire sterline pe oră.
Asistent de magician
Asistenții magicienilor își pun viața în mâna celor pentru care lucrează, iar în cazul celor care stau pentru a se arunca cu cuțite spre ei riscă foarte mult la fiecare spectacol. O alunecare accidentală sau chiar un strănut îi poate transforma în victime sigure.
Electrician
Electricienii care lucrează la stâlpii de înaltă tensiune au una dintre cele mai riscante meserii din lume. Aceasta implică atât partea de alpinism utilitar cât și cea de electrician. O astfel de carieră implică alpinismul înălțimi extraordinare cu echipamente grele în condiții meteorologice dificile. De asemenea, are nevoie de cineva cu un echilibru și o putere mare, care să se trezească la ore neregulate de lucru. Potrivit CNN, există în medie 21,5 decese la 100.000 de muncitori.
Angajat pe ambulanțe
În timp ce angajații de pe ambulanțe, fie că sunt medici, asistenți medicali sau șoferi lucrează zi și noapte pentru a salva viețile bolnavilor, ei își pun și propriile vieți în pericol. Un studiu arată că 41% din decesele angajaților de pe ambulanță s-au datorat accidentelor rutiere, 31% datorate incidentelor aeriene și 12% au fost loviți de vehicule. Există de asemenea riscul pentru sănătate, expunerea la boli infecțioase, riscul de tăiere și lovire cu echipamentul medical.
Mecanic
Mecanicii petrec foarte mult timp lucrând sub și în jurul vehiculelor grele. Accidentele sunt fatale în astfel de cazuri și există de asemenea riscuri de sănătate cauzte de expunerea pe termen lung la gazele de eșapament. O medie de 48 de mecanici din Marea Britanie mor la locul de muncă anual.
Pompier
Pompierii își pun zilnic viața în pericol luptându-se cu flăcările. Pe lângă riscul de a rămâne prinși într-o clădire în flăcări, ei se expun și la gaze nocive, substanțe chimice și fum.