Ma numesc N.M. si am 36 de ani. Va scriu pentru ca am o problema sexuala si nu-mi este deloc usor sa va spun ce mi se intampla. M-am recasatorit cu un barbat care are un penis mic (in comparatie cu fostul meu sot; este a doua experienta sexuala din viata mea si nu am alt termen de comparatie). Din cauza asta nu mai am orgasm? Cu celalalt aveam dupa penetrare, iar acum reusesc sa ma excit (uneori chiar foarte tare), dar nu asa ca altadata. Alteori, cred ca ajung la orgasm fara sa aiba loc un contact sexual propriu-zis. Exista si un altfel de orgasm decat cel obtinut in urma penetrarii?
Va multumeste din suflet pentru intelegere si rabdare, N.
Acelasi raspuns este asteptat de A.V. din Constanta, Florentina D. si I.T. din Bucuresti.
„M-am casatorit cu un barbat care are un penis mic”. Lungimea medie a penisului in erectie – acceptata de cei mai multi sexologi – este cuprinsa intre 14-18 cm. Specialistii ne asigura ca e posibil sa apara dificultati in activitatea sexuala sau de reproducere doar in cazul in care penisul in erectie este mai mic de 3 cm.
Cand si cum poate o femeie sa obtina maximul de placere erotica? Senzatiile sunt diferite? La aceste intrebari au incercat sa raspunda Josephine si Inving Singer in „Types of female orgasm”. Ei sunt de parere ca ar exista trei categorii de orgasm:
– vulvar, care apare fie in urma contactului sexual, fie prin simpla joaca a partenerului cu clitorisul. Cum il recunosti? Dupa contractiile involuntare, ritmice din sfera genitala. Asadar, „exista si un altfel de orgasm decat cel obtinut in urma penetrarii”;
– uterin sau superior, pe care il atingi numai in urma contactului sexual. Se caracterizeaza prin tensiune in diafragm, zgomote inabusite, modificarea respiratiei pana la oprire involuntara (din cauza unei puternice contractii musculare posterioare a gatului), urmata de o expiratie exploziva;
– asociat sau combinat (un amestec al primelor doua) apare in timpul contactului sexual. In general, femeile apreciaza acest tip de orgasm cu efect prelungit pe care-l gasesc satisfacator atat din punct de vedere fizic, cat si psihic.
Plecand de la aceasta clasificare, s-a ajuns la concluzia ca modalitatile diferite de orgasm pot aduce anumite grade de satisfactie. Secretul? Se pare ca „vinovate” sunt cele doua categorii distincte de nervi din zona genitala.
Am indraznit sa va scriu pentru ca am o mare nelamurire. Este adevarat ca cele doua perversiuni, fetisismul si sadismul, sunt intalnite mai mult in randul barbatilor decat al femeilor? Se spune ca ele ar fi masochiste. Asa stau lucrurile?
Va multumeste, Valentin din Galati.
Multa vreme s-a presupus ca sadismul si fetisismul sunt doua perversiuni specifice barbatilor, iar ca femeile ar „prefera” masochismul. Din ultimele cercetari rezulta ca una dintre cele mai raspandite perversiuni este masochismul, care e intalnit in randul ambelor sexe. La femeile a caror copilarie a fost marcata de evenimente traumatizante, masochismul ia forma unor atitudini contradictorii fata de agresiunea corporala. Din nefericire, ele cunosc un singur aspect al contactului sexual, cel al fortei, iar sexualitatea si-o manifesta doar intr-o atmosfera de durere. Chiar daca se intalnesc mai putine cazuri, nu se poate nega prezenta femeilor pe scena perversitatii violente. Sadicele, de exemplu, urmeaza un adevarat ritual erotic, iar in timpul „spectacolului” sexual folosesc „echipamente” si instrumente dintre cele mai sofisticate.
Asadar, „femeile nu sunt mai putin predispuse la perversiune decat barbatii, numai ca ele isi manifesta aceasta inclinatie prin alte fixatii”, e de parere psihanalista americana Louise J. Kaplan, in cartea sa „Pervertirea feminitatii”.

 
 

Urmărește-ne pe Google News