Potrivit postării făcute de secretarul de stat al Ministerului Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, lucrările vor viza extinderea la 4 benzi a sectorului Domnești – DN5, cu scopul de a fluidiza traficul și a reduce timpii de așteptare la semafoare.

Autorizație de construire pentru Centura București, sectorul Domnești – DN5. Foto: Facebook/ Irinel Ionel Scrioșteanu

Șoferii vor beneficia de aceste modificări peste cel puțin 2 ani

Proiectul de lărgire se va desfășura pe tronsonul cuprins între kilometrii 40 și 54+700, traversând localitățile Jilava, Măgurele, Bragadiru, Clinceni și Domnești.

Conform informațiilor furnizate de Scrioșteanu, lucrările vor include reabilitarea pasajului existent peste DN5 și construirea unuia nou peste bretele și sensul giratoriu.

Pe lângă lărgirea drumului, proiectul prevede și construcția a două pasaje subterane la Măgurele și Bragadiru. Aceste lucrări complexe vor dura aproximativ 24 de luni, perioadă în care șoferii vor trebui să se aștepte la modificări de traseu.

Traficul va fi fluidizat pentru patru localități limitrofe Bucureștiului

Modernizarea Centurii București este rezultatul unei colaborări strânse între mai multe instituții. Proiectul se desfășoară cu sprijinul Consiliului Județean Ilfov și al autorităților publice locale din zonele afectate.

Primarii din Domnești, Clinceni, Bragadiru, Măgurele și Jilava sunt și ei implicați activ în implementarea acestui proiect important pentru infrastructura rutieră a Capitalei.

Deși pe termen scurt lucrările vor cauza unele inconveniente pentru șoferi, pe termen lung, extinderea la 4 benzi a Centurii București promite să aducă beneficii semnificative. Reducerea timpilor de așteptare și fluidizarea traficului vor contribui la îmbunătățirea condițiilor de circulație în zona metropolitană a Bucureștiului.

Urmărește-ne pe Google News