Noi specii de păianjen cu pânză-pâlnie, identificate în Australia

Numit „băiat mare”, acesta poate crește până la 9 centimetri, în comparație cu 5 centimetri cât are cel mai comun păianjen cu pânză-pâlnie din Sydney, și oferă „cantități mari de venin”.

„Acest păianjen este mult mai mare, glandele sale veninoase sunt mult mai dezvoltate și colții sunt mai lungi”, a spus expertul în păianjeni Kane Christensen.

Pânzele-pâlnie din Sydney sunt cunoscute pentru veninul lor cu acțiune rapidă și extrem de toxic, dar, din fericire, același ser antivenin este eficient asupra mușcăturilor de la noua specie.

„Nu recomand să fie atinși, dau cantități mari de venin”

Kane Christensen a descoperit primul păianjen cu pânză-pâlnie la începutul anilor 2000, lângă Newcastle, la 170 km nord de Sydney.

„Uneori s-ar putea să-i găsești în garaj sau dormitor, undeva în casă rătăciți în timpul nopții”, a spus Christensen.

„Nu recomand să fie atinși, asta este sigur, dau cantități mari de venin”, a subliniat expertul.

„Băiatul mare” va fi clasificat ca o specie separată

Oamenii de știință de la Muzeul Australian, Universitatea Flinders și Institutul Leibniz din Germania au confirmat că „băiatul mare” va fi clasificat ca o specie separată de pânză-pâlnie.

Pânzele-pâlnie din Sydney se găsesc în estul Australiei, la aproximativ 100 de mile (160 km) de oraș și sunt cel mai active din noiembrie până în aprilie, când masculul iese noaptea în căutarea perechii.

Până în prezent, au fost înregistrate 13 decese cauzate de pânzele-pâlnie, dar niciunul de când a fost dezvoltat antiveninul.

 
 

Urmărește-ne pe Google News