Cercetătorii de la NASA ar dori să sape după fosile de extratereștri, a notat Daily Star.
Movilele misterioase, care au cratere din loc în loc, par că au fost „sculptate de apă”.
Aceste conuri gigantice, din care s-a crezut inițial că ieșea lavă, dar mai apoi s-a ajuns la concluzia că era vorba despre un soi de noroi, ar putea ascunde forme de viață.
Aceste conuri au cam de două ori înălțimea clădirii Burj Khalifa (care are 828 metri) ar putea fi cercetate mai în amănunt de sondele spațiale ajunse acolo, pentru a se vedea dacă nu cumva sunt un habitat pentru viață.
„Ar putea fi un habitat potențial pentru viață”
Doctor Manish Patel, unul dintre autorii studiului, a explicat că: „acest tip de vulcanism sedimentar implică faptul că a fost sau este un rezervor de noroi din interior, ceea ce ar însemna că a avut și apă la un moment dat”.
„Un astfel de mediu – cu posibil material sedimentar bogat în apă, protejat de temperaturile scăzute, de presiunea atmosferică joasă și de radiațiile ultraviolete – ar putea fi un habitat potențial pentru viață”, a mai spus Patel.
Roverul „Perseverance”, cel mai sofisticat echipament pe care NASA îl va trimite pe Marte în această vară, va avea misiunea să caute fosile de extraterestre în albia unui vechi fluviu.
Profesorul Patel, de la Societatea de astrobiologie din Marea Britanie, a mai precizat că: „Dacă am putea alege un loc pentru o viitoare misiune fără restricții inginerești, atunci aceste zone cu sedimente vulcanice ar putea fi o țintă interesantă pentru a căuta semne ale vieții microbiene antice.
Ar fi o «fereastră» spre ceea ce se întâmpla pe suprafața planetei Marte acum milioane de ani”.
„Chiar dacă pe Marte nu a existat niciodată viață, aceste zone sedimentare ar putea oferi o perspectivă fascinantă asupra compoziției subterane a planetei Marte din urmă cu mult timp”, a încheiat Patel.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!