Înregistrarea durează mai puţin de un minut şi este primul semn de viaţă al ostaticului român de la răpirea sa. Mesajul a fost înregistrat în exterior, iar Iulian Gherguţ (39 de ani) vorbeşte în limba franceză. El se prezintă, apoi spune că este deţinut de gruparea Al-Mourabitoune, la Tambao, şi precizează că mesajul a fost înregistrat pe data de 18 august.
Apoi se adresează familiei sale, cerându- i să facă totul pentru a facilita eliberarea sa. El îi cere directorului societăţii Pan African Mineral, pentru care lucra în momentul răpirii, apoi guvernelor din România şi din Burkina Faso să negocieze cu răpitorii pentru a obţine cât mai rapid eliberarea sa. Până la această dată, răpitorii nu au formulat public o revendicare.

Răpit de la o mină a afaceristului Frank Timiş

Iulian Gherguţ, responsabil cu securitatea unei mine din provincia Oudalan, în apropierea frontierelor cu Mali şi Niger, a fost răpit pe 4 aprilie de cinci persoane înarmate, care au atacat un convoi aflat în misiune de patrulare. Mina era exploatată de o filială a Timiş Corporation, compania omului de afaceri român Frank Timiş. Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe (MAE) confirmă că în imagini apare românul răpit şi acum studiază autenticitatea materialului înregistrat.
Celula de criză care gestionează situaţia răpirii (din care fac parte MAE, SIE, SRI, MApN şi Administraţia Prezidenţială) analizează diverse scenarii de evoluţie a cazului şi examinează acţiunile posibile pentru soluţionarea situaţiei, arată MAE: “Celula de criză îşi va continua activitatea în acelaşi regim şi va colabora, în continuare, cu partenerii internaţionali ai României. Misiunile diplomatice române din regiune sunt în contact permanent cu toate autorităţile locale. De asemenea, reprezentanţii Celulei de criză menţin legătura atât cu firma angajatoare, cât şi cu familia cetăţeanului român”.

Urmărește-ne pe Google News