Totodată, ridicarea imunității deputatului Pro România Nicolae Bănicioiu va fi discutată în ședința Biroului Permanent al Camerei Deputaților, care va avea loc la ora 11:30.

Direcția Națională Anticorupție a solicitat ieri încuviințarea Plenului Camerei Deputaților pentru ridicarea imunității unui actual deputat, acuzat de trafic de influență și luare de mită de aproape 4 milioane de lei în perioada în care era ministru al sportului şi apoi la sănătate. Conform surselor Libertatea, ar fi vorba despre Nicolae Bănicioiu, deputat Pro România.

Contactat ieri de ziar, Bănicioiu a declarat că este de acord cu ridicarea imunității.

“Pot să vă spun că vreau să fie lămurite lucrurile cât mai repede. Sunt de acord cu ridicarea imunității și, mai mult decât atât, nu voi mai candida, ca să nu beneficiez de imunitate”, a declarat Nicolae Bănicioiu pentru Libertatea.

Nicolae Bănicioiu a condus, în perioada 21 decembrie 2012 – 5 martie 2014, Ministerul Tineretului și Sportului, pentru ca din 5 martie 2014 să treacă la conducerea Ministerului Sănătății, unde a rămas până pe 17 noiembrie 2015.

Urmărește-ne pe Google News