UPDATE ora 18.30 Senatul a votat împotriva cerererii DNA de începere a urmării penale a lui Florian Bodog, cu 30 de voturi „pentru”, 82 „împotrivă”
şi 4 abţineri.

UPDATE ora 18.00 A începutul votul pe cererea DNA de începere a urmăririi penale a senatorului Florian Bodog. Din totalul de 136 de senatori, 125 au fost prezenţi.

Bodog: „Nu am fost un ministru comod, sunt victima unor răzbunări!”

UPDATE ora 17.40 A început dezbaterea, în plenul Senatului, pe cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de începere a urmăririi penale, în cazul senatorului PSD Florian Bodog.

Ministrul a spus că, în timpul mandatului, nu a fost un „ministru comod”.

„Eu spun despre mine că sunt un om politic integru”, a spus el, adăugând că are două fiice studente, cărora nu le e ruşine cu el.

Florian Bodog a mai afirmat că şi-a asumat răspunderea şi nu şi-a delegat atribuţiile în timpul mandatului.

„Sunt victima unor răzbunări”, a spus Bodog, precizând că a eliminat din minister o persoană, singura care a fost audiată în acest dosar.

„Aceeaşi situaţie ( a angajării consilierilor, nr) este şi în cazul cabinetelor dumneavoastră, domnilor senatori”, le-a transmis Florian Bodog colegilor din Senat.

Bodog a mai spus că nu a făcut nicio faptă penală şi toată ştiinţa şi-a pus-o în slujba cetăţeanului român.

„Vă cer să votaţi cum vă cere conştiinţa!”, le-a spus el senatorilor.

PNL şi USR au cerut Senatului să voteze cererea DNA, arătând că Parlamentul nu e instanţă de judecată şi nu trebuie să blocheze ancheta procurorilor.

PNL anunţă că va vota „la vedere” în favoarea începerii urmăririi penale

UPDATE ora 15.50 Senatorii PNL vor vota la vedere şi în favoarea cererii DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul fostului ministru al Sănătăţii, Florian Bodog.

„La vedere, în favoarea acestei cereri”, a declarat, luni, preşedintele PNL, Ludovic Orban, întrebat cum vor vota parlamentarii liberali în cazul Bodog.

Comisia juridică din Senat a decis, săptămâna trecută, respingerea încuviinţării începerii urmăririi penale în cazul Bodog.

Procurorul general interimar Bogdan Licu a transmis Senatului, la începutul lunii iulie, cererea DNA de ridicare a imunităţii fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual, într-un dosar legat de modul în care acesta a angajat o consilieră în perioada mandatului său.

Olivia Andreea Baciu ar fi fost angajată fictiv de fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, susțin procurorii DNA.

Bihoreanca a lucrat ca asistent universitar la Facultatea de Medicină din Oradea, unde a predat Informatică medicală și biostatistică.

 
 

Urmărește-ne pe Google News