UPDATE. Eugen Bejinariu a scăpat, din nou, de urmărirea penală, după ce ședința Camerei Deputaților a fost suspendată din lipsă de cvorum.
Eugen Bejinariu a scăpat de urmărirea penală la sfâritul lunii noiembrie, după ce ședința Camerei Deputaților în care urma să fie votată cererea DNA pe numele său s-a suspendat, din lipsă de cvorum. În sală au fost prezenți doar 130 de deputați,în condițiile în care pentru a se vota solicitarea procurorilor anticorupție, era nevoie de prezența a cel puțin 177 de deputați.
Astfel, cererea DNA pe numele lui Eugen Bejinariu a ajuns la data de 5 decembrie, pentru a doua oară, în plenul Camerei Deputaților.
Procurorii DNA vor să îl pună sub acuzare pe Eugen Bejinariu. În perioada în care a fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, Bejinariu ar fi încălcat dispoziţiile privind achiziţiile publice, a iniţiat şi a susţinut proiectele hotărârilor de guvern nr. 1473 din 11 decembrie 2003 şi nr. 470 din 1 aprilie 2004, prin care s-a aprobat încheierea, între Guvern şi Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea companiei de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul favorizării acesteia prin evitarea organizării unei licitaţii publice.
Dosarul „Microsoft 2”, prejudiciu uriaș
Mai mult, Eugen Bejinariu mai este suspectat că a iniţiat şi susţinut proiectul Hotărârii de Guvern nr. 1778 din 21 octombrie 2004, prin care s-a aprobat extinderea contractului de închiriere de licenţe, încheiat la data de 15 aprilie 2004 între Guvern şi Fujitsu Siemens Computers GmbH şi pentru produsele educaţionale Microsoft, fără a exista un necesar fundamentat.
Potrivit procurorilor, Bejinariu a semnat contractul de închiriere a licenţelor Microsoft din 15 aprilie 2004 şi actul adiţional la acesta, deși știa că nu era justificată achiziţia din sursă unică.
Prejudiciul produs statului prin aceste contracte care au avut la bază hotărâri de Guvern a fost estimat de procurorii DNA la 66.965.343 de dolari.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro