Anton Căldărar este un român în vârstă de 58 de ani, originar din comuna Bârghiş, judeţul Sibiu, care a dus cerşetoria la un nivel superior. El “munceşte” doar într-un singur loc, în faţa magazinului creatorului Valentino din Milano, situat pe Via Sant Andrea.

Omul a plecat din România în urmă cu câţiva ani, mânat de lipsa banilor, şi s-a oprit, după un drum lung, tocmai la Milano. “Nu am găsit de lucru şi m-am apucat de cerşit. Într-o zi, când eram în faţa magazinului de haine, a venit un bărbat la mine şi mi-a zis să-i ţin bicicleta. Am aşteptat, a ieşit după câteva minute şi mi-a dat 50 de euro”, spune Căldărar.

El a aflat apoi că era unul dintre oamenii care lucrează pentru Valentino. “Mă încercase să vadă dacă îi fur bicicleta şi pusese un poliţist în civil să mă urmărească. Ultima dată când m-am întâlnit cu el mi-a promis că mă angajează şi pe mine la cărat cutii sau aşa ceva. Am rămas să cerşesc pe strada asta, în faţa magazinului, pentru a nu-l pierde din ochi”, mărturiseşte bătrânul.

Urmărește-ne pe Google News