Orasele norvegiene au fost invadate de cersetori din Romania si Bulgaria, cele mai noi si cele mai sarace state membre ale Uniunii Europene, a titrat, ieri, cotidianul norvegian Aftenposten. Acesta a mentionat si ca agresivitatea cersetorilor est-europeni si teatrul pe care acestia l-ar juca au creat o revolta generala impotriva prezentei lor in aceasta tara.

Ziarul norvegian relateaza cum, intr-o dimineata, in urma cu cateva zile, trei perechi de cersetori s-au mutat sistematic de pe o banca pe alta intr-un parc, asezandu-se langa cetateni, implorand mila acestora si fluturandu-si paharele sau cutiutele in care primesc banii pe sub nasul tuturor celor care erau in parc. Principalele partide politice norvegiene au lansat dezbateri ample in incercarea de a rezolva aceasta problema. ‘Norvegia nu trebuie sa devina o piata pentru cetatenii est-europeni de profesie cersetori si hoti, a afirmat Haakon Lie, fostul lider al Partidului Laburist, in varsta de 102 ani. ‘Sa-i dam afara de aici! Mai multa compasiune am pentru cei dependenti de droguri decat pentru romani sau bulgari, a declarat Lie.

In trecut, ei erau deportati

Din fericire pentru cersetorii romani, Norvegia a anulat o lege care viza deportarea imigrantilor cersetori in urma cu mai bine de trei ani, iar pentru a intra in vigoare o alta, asa cum cere batranul politician, e nevoie de aproape un an de formalitati. Voci autorizate au declarat insa pentru Aftenposten ca aceasta varianta se exclude.

Urmărește-ne pe Google News