Samsung are deja propriul asistent inteligent Bixby pe televizoarele sale, iar grupul sud-coreean a anunțat ieri chiar și integrarea platformei iTunes și a tehnologiei Air Play 2 de la Apple pe televizoarele sale cu sistemul de operare Tizen OS.

Odată cu integrarea Alexa și a Google Assistant, posesorii boxelor inteligente Amazon Echo și Google Home vor putea controla televizoarelor lor prin comenzi vocale.

Samsung a adus din nou televizoare Micro LED

Samsung a prezentat la CES 2019, un târg de electronice care are loc în aceste zile în Las Vegas, SUA, și un televizor de 75 de inchi cu tehnologia Micro LED, dar și un gigant de 219 inchi.

Tehnologia Micro LED permite luminozitate mare și contrast infinit, similar cu cea OLED, pixelii emițând propria lumină. Spre deosebire de OLED, însă, unde materialele sunt organice, în cazul Micro LED materialele care compun pixelii nu sunt organice, astfel că televizoarele în cauză nu vor suferi de burn in, adică nu vor reține pete și imagini pe fundal.

O particularitate a ecranelor Micro LED este că acestea sunt modulare și practic fiecare utilizator poate cumpăra ”blocuri” întregi ca la piesele LEGO și să își asambleze un televizor cât dorește de mare. În acest fel se pot realiza televizoare chiar și 8K sau 10K, adică să aibă dimensiuni și rezoluții imense.

Momentan, nu se știe când vor apărea sau cât vor costa. Totuși, orice tehnologie nouă este extrem de scumpă la început. Așa a fost și cu OLED inițial. Iar problema cu ecranele Micro LED este că acestea sunt mult mai greu de produs.

LG introduce televizorul care se rulează

LG a anunțat la rândul său integrarea Google Assistant și Alexa pe televizoarele sale, ca și a sistemului Air Play 2 de la Apple, potrivit TechRadar.

LG are deja ThinQ AI pe sistemul său de operare webOS.

Compania a mai anunțat un televizor OLED cu rezoluția 8K, adică de patru ori mai mare decât 4K. Televizoarele au 33 de milioane de pixeli și vin echiparte cu a doua generație a procesoarelor de imagine Alpha 9.

Procesoarele vor optimiza inclusiv sunetul. LG a mai anunțat și televizoare care suportă standardul HDMI 2.1, care permite mai multe cadre pe secundă pentru împătimiții de jocuri. Mai exact, 120 de cadre pe secundă.

De asemenea, LG a lansat și un televizor OLED 4K care se poate fi împăturit. Cum ecranele OLED sunt foarte subțiri și nu au nevoie de lumină din spate, acestea se pot răsuci în interiorul unei incinte aflate la baza display-ului. Practic, acestea se împăturesc precum un ziar. Modelul se numește LG TV R.

Sursa foto: LG

Gama Super UHD a fost rebotezată Nano Cell TV

LG și-a rebotezat și gama de televizoare de LCD de top din Super UHD în NanoCell TV, ceea ce nu este oricum vreo mare diferență, din moment ce ecranele Nano Cell există deja pe piață în modelele LG de câțiva ani.

Ecranele Nano Cell utilizează tehnologia Quantum Dot, ceea ce înseamnă că pe ecrane este presărat un strat de miliarde de particule cuantice. Acestea filtrează lumina pentru a oferi un contrast mai bun și culori mai puternice.

LG a prezentat și un televizor Nano Cell 8K.

Sony integrează HomeKit și Air Play 2

Tot în domeniul tv, producătorul japonez Sony a anunțat integrarea standardelor HomeKit și Air Play 2, potrivit The Verge. Astfel, televizoarele sale bazate pe platforma Android TV vor putea fi conectate și controlate cu ajutorul dispozitvelor Apple, precum iPhone sau iPad.

De asemenea, acestea vor acționar ca un hub și prin intermediul acestora vor putea fi controlate alte gadgeturi din locuință, precum termostaturi sau încuietori.

Sony a mai prezentat și un televizor OLED din gama 2019, numit A9G, cu rezoluție 4K. Alături de acesta a mai venit și cu modelul Z9G, bazat pe tehnologie LCD, adică ecran cu cristale lichide, clasic. Acesta din urmă are rezoluție 8K. Acesta va avea versiuni gigantice, de 85 și 98 de inchi, ceea ce înseamnă diagonale de 215 centimetri și 249 centimetri!

Suportul pentru Apple HomeKit și Air Play 2 va fi disponibil doar pe seriile Z9G, A9G și X950.

Panasonic aduce suport Dolby Vision și Dolby Atmos

În fine, grupul nipon Panasonic a anunțat televizorul GZ200, bazat pe tehnologia OLED. Acesta ajunge însă cu suport pentru tehnologiile Dolby Vision – care redă imagine mai bună, dar și pentru Dolby Atmos – pentru sunet de calitate cinematografică.

Panasonic suportă de anul trecut și standardul HDR10+.

Posesorii de televizoare Panasonic din anii 2017 și 2018 nu vor avea însă parte de update la noile standarde din cauza faptului că suportul Dolby necesită cipuri noi din gama HCX Pro Intelligent, iar acestea se găsesc doar în modelele din gama 2019.

Reprezentanții Panasonic mai spun că ecranele OLED de pe televizoarele sale sunt făcute pe comandă, inginerii săi fiind implicați direct în procesul de stabilire a specificațiilor display-urilor, chiar dacă acestea sunt produse de către LG.

Vizio implementează HomeKit și Air Play 2

În fine, producătorul american Vizio a anunțat că implementează Apple HomeKit și Air Play 2 pe televizoarele sale cu sistem SmartCast, scrie TechCrunch.

Urmărește-ne pe Google News