Tânăra a depus o plângere la poliție pe 25 noiembrie și a povestit pe Facebook cum controlorul a intrat în compartimentul în care era singură, înainte ca trenul să ajungă în Gara de Nord.
„În momentul în care a sunat alarma, m-am trezit şi am văzut că trenul era oprit. Buimacă de somn, am sărit în picioare crezând că am ajuns în gară. În acel moment, l-am văzut pe controlor în uşa compartimentului. A venit spre mine şi mi-a spus că a venit să mă trezească. M-am întins după bagaj, iar el m-a apucat de mână. M-a înghesuit spre geam şi a încercat lucruri greu de descris în cuvinte”, a mai spus tânăra.
Tânăra spune că a reușit să scape pentru că trenul ajunsese în gară.
„M-a agresat, m-a pupat pe gură, m-a lins pe faţă, m-a înghesuit în geam de parcă eram un obiect la dispoziţia lui”, a scris tânăra în plângerea depusă la poliție, dar și la CFR.
CFR anunță sancțiuni
În urma incidentului, CFR a deschis o anchetă internă, iar acum a anunțat și că au fost decise sancțiuni.
„În urma cercetărilor efectuate, coroborat cu probele administrate, comisia de cercetare a stabilit vinovăția conductorului de tren. Acesta a deservit trenul 79 din data de 17/18.11.2022, pe distanța Arad – București Nord. Pentru abaterea săvârșită de conductorul de tren, acesta a fost sancționat administrativ în conformitate cu pervederile art. 248, (1), din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii republicată în anul 2011. În același timp au fost dispuse măsuri complementare pentru evitarea unor astfel de situații similare“, au transmis reprezentanții CFR.
CFR nu a precizat însă în comunicatul de presă sancțiunea concretă primită de angajat. Compania face trimitere la un articol de lege, care conține cinci subpuncte, printre care avertismentul scris sau desfacerea contractului de muncă.