Cheesecake cu mure și zmeură
Ingrediente: blat: 200 g biscuiți digestivi, 100 ml unt topit; crema- 500 g mascarpone, 350 g iaurt grecesc (10%), 5 linguri de miere, o fiolă esență de vanilie, 1 pliculeț de gelatină vegetală; topping: 250 g mure și zmeură, frunze de mentă
Preparare: blat- se sfărâmă biscuiții într-o pungă sau în robot și se amestecă cu untul. Se presară bine amestecul într-o tavă rotundă cu fund detașabil (22 cm diametru). Crema: se bat bine cu mixerul brânza mascarpone, iaurtul, mierea și vanilia. Se adaugă gelatina dizolvată în 50 ml de apă fierbinte și se mai mixează puțin. Se toarnă crema fină obținută peste blatul de biscuiți și se pune cheesecake-ul în frigider să se întărească. Topping: înainte de servire se decorează cu mure, zmeură și frunze de mentă.
Îți recomandăm și aceste rețete:
Incearca si aceste delicioase retete cheesecake