Atenţie, şoferi! Pericolele şoselelor vă pândesc la tot pasul! Un stâlp din Mogoşoaia se poate prăbuşi în orice moment peste şosea, iar autorităţile nu fac nimic, de parcă tragedia de la Tâncăbeşti, când o pasarelă a căzut şi a ucis două persoane, sau cea de la Braşov, unde un limitator de înălţime s-a prăbuşit şi a ucis un om, nu s-ar mai putea repeta.

Nu doar şoferii care trec prin zona podului de la ieşirea dinspre Bucureşti spre comuna Mogoşoaia se tem ca stâlpul înclinat să nu cadă peste ei, ci şi localnicilor le e frică să nu se întâmple vreo nenorocire. “Mă aştept să pice oricând şi atunci o să facă prăpăd. Nu s-a ocupat nimeni de el”, ne-a spus Sandu (27 de ani), un localnic.

Autorităţile pasează problema

În urmă cu doi ani, limitatorul de înălţime a fost dărâmat de o macara, care a rupt şi o parte din stâlp, iar de atunci autorităţile l-au lăsat aşa, iar mastodontul din metal, care se sprijinea pe el, e abandonat la marginea drumului. Acum, autorităţile îşi pasează răspunderea: “Limitatorul este al celor de la CFR”, ne-a spus Vasile Ionaşcu, directorul Regiei de Drumuri şi Poduri Bucureşti. Reprezentanţii CFR susţin, însă dezinvolt, că stâlpul nu reprezintă un pericol: “De acum doi ani, stâlpul nu s-a clintit, deci nu prezintă nici un pericol”, ne-a “liniştit” directorul CFR Bucureşti, Cristian Ungureanu.

Ce părere au şoferii

«Autorităţilor nu le pasă»
Marius Dogaru, 22 de ani:
“Problema e că autorităţilor nu le pasă. Nu fac nimic. Nu ştiu de ce la noi e nevoie tot timpul de o tragedie ca să se ia măsuri”.

 

«Şoselele, o problemă»
Răzvan Ştefan, 20 de ani:
“Şoselele sunt o problemă. În România, din păcate, nu mai eşti în siguranţă pe drumurile publice”.

 

«Este foarte periculos»
Marius Ştefănescu, 22 de ani:
“Stâlpul ăla e periculos, iar acum, nemaifiind nici limitatorul de înălţime, podul de cale ferată se poate prăbuşi oricând”.

Urmărește-ne pe Google News