Autoritățile locale au fost avertizate de mai mulți participanți la miting că au văzut un bărbat care se urcă pe acoperișul unei clădiri din apropiere.

Un ofițer neînarmat a fost trimis să verifice și s-a urcat pe acel acoperiș. L-a găsit pe Thomas Matthew Crooks, care l-a amenințat cu arma. Imediat, ofițerul, care nu era înarmat, a sărit jos de pe acoperiș.

„S-a ferit, ca să nu fie ucis”, a spus Slupe. Atunci, bărbatul înarmat a început să tragă în zona mitingului, a spus șeriful.

Momentul incidentului de la mitingul lui Donald Trump:

Slupe a precizat că nu este clar de la cine a venit cererea de a verifica acoperișul clădirii din apropierea locului unde s-a desfășurat mitingul – respectiv, dacă a venit de la o agenție federală, statală sau locală.

ABC News, citând o sursă, a relatat că în timpul pregătirilor pentru miting, acoperișul de pe care a fost împușcat Trump a fost verificat de personalul de securitate. În acel moment, nu a fost găsit nimeni pe el.

Potrivit unei surse a forțelor de ordine citată de CNN, poliția locală a considerat comportamentul trăgătorului suspect chiar înainte de mitingul lui Trump. Bărbatul a fost depistat lângă locație și polițiștii au fost alarmați de comportamentul trăgătorului în apropiere de detectorul de metale. Au transmis prin radio că trebuie urmărit, iar această informație a fost transmisă Serviciului Secret.

Donald Trump a fost împușcat în timp ce vorbea la un miting de campanie în Butler, Pennsylvania, pe 13 iulie. Glonțul a lovit partea superioară a urechii drepte a politicianului, după care acesta a început să sângereze. În urma împușcăturii, unul dintre participanții la miting a fost ucis și două persoane au fost rănite. Atacatorul a fost împușcat și ucis de agenți ai Serviciului Secret.

FBI a spus că Trump a fost împușcat de Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani. Tânărul a tras cu o pușcă semiautomată AR-15 de pe acoperișul unei clădiri din apropiere, situată la aproximativ 100 de metri de miting.

Urmărește-ne pe Google News