Districtul Fangshan din Beijing a declarat că va desfășura elicoptere pentru a lăsa alimente, apă potabilă și provizii de urgență în satele din zonele muntoase care au fost izolate.

Bilanțul victimelor de la Beijing a crescut marți la 11 morți, iar 13 persoane sunt încă date dispărute. Guvernul orașului a declarat că precipitațiile din ultimele zile au depășit nivelurile înregistrate în iulie 2012, când Beijingul a fost lovit de ceea ce a fost atunci cea mai puternică furtună de la fondarea Chinei moderne.

Președintele Xi Jinping a cerut eforturi temeinice de căutare și salvare a celor dispăruți sau blocați, dând instrucțiuni autorităților să reducă la minimum numărul victimelor și să readucă cât mai curând posibil condițiile de viață la normal, a relatat presa de stat.

În provincia Hebei, nouă persoane au murit și șase sunt date dispărute.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Mai multe linii de metrou din capitală, inclusiv trenurile din suburbiile vestice, au fost suspendate marți. Districtul Mentougou din vestul Beijingului a înregistrat pagube dramatice cu o zi înainte, după ce ploile torențiale au transformat drumurile în râuri, antrenând mașinile.

Doksuri, una dintre cele mai puternice furtuni care a lovit China în ultimii ani, a slăbit pe măsură ce se deplasa spre interior și a adus precipitații puternice în orașele din nord pe parcursul câtorva zile.

Autoritățile au avertizat că riscurile de noi inundații și alte dezastre geologice rămân valabile.

Urmărește-ne pe Google News