CSPC a precizat că vaccinul a dat rezultate bune într-un studiu atunci când a fost folosit ca rapel pentru cei care au primit deja alte seruri.
Laboratoarele din China au încercat timp de mai mulți ani să creeze un vaccin pe baza tehnologiei ARN mesager, țara refuzând să le autorizeze pe cele produse în străinătate pentru o utilizare internă pe scară largă.
Studiile arată că vaccinurile chinezești au fost mai puțin eficiente decât vaccinurile cu ARNm în prevenirea deceselor și a formelor grave de boală.
În acest context, China s-a bazat pe politica sa strictă „zero COVID”, care a inclus carantine bruște și testări în masă pentru a limita răspândirea virusului. Această abordare a fost abandonată de autorități la finalul lui 2022, după o serie de proteste.
China a folosit în principal serurile produse pe plan intern: CoronaVac, fabricat de o compania Sinovac, și Sinopharm. Ambele folosesc părți de coronavirus la care expun organismul pentru a stimula sistemul imunitar să producă anticorpi.
Tehnologia ARN mesager a fost utilizată pentru prima dată în scop comercial la vaccinurile anti-COVID. Serurile folosesc o moleculă de cod genetic pentru a antrena organismul să lupte împotriva virusului real atunci când intră în contact cu el.
Anunțul Chinei privind aprobarea vaccinului vine în contextul în care numărul cazurilor de infectare este în scădere în țară. Luna trecută, liderii de vârf ai Chinei au declarat o „victorie decisivă” asupra COVID.
Foto: Hepta
Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!