Datele statistice ale pandemiei de coronavirus, adunate de Universitatea Națională de Tehnologie și Apărare din China, intrate în posesia jurnaliștilor de la revista americană „Foreign Policy”, par să confirme temerile că guvernul comunist ascunde adevăratul impact a focarului care s-a declanșat la Wuhan la sfârșitul anului trecut.

Conform raportului, noul coronavirus ar fi afectat mai mult de 640.000 de oameni din aproape 230 de orașe, cifre care variază de la începutul lunii februarie și până la sfârșitul lunii aprilie, dar confirmă localizarea fiecărei infecții.

Datele sunt culese din spitale, gări, hoteluri, restaurante și școli și au fost întocmite de un profesor la universitate, care a condus și Comisia Militară Centrală a Chinei, se arată în raport.

Conducerea Partidul Comunist Chinez a interzis accesul a mii de oameni de știință americani care voiau să vină pentru a studia virusul, care, conform oficialilor de la Beijing, a înregistrat până joi doar 4.633 de morți și 82.929 de cazuri.

Comunitatea internațională a început să nu mai creadă în cifele livrate de conducerea chineză, cu atât mai mult, cu cât SUA au ajuns deja la 85.601 morți și 1,4 milioane de cazuri confirmate.

Suspiciunile conform cărora China ascunde impactul real al focarului au fost mai reduse doar atunci când mass-media de stat chineză a raportat, săptămâna trecută, o creștere bruscă de 50% a deceselor cauzate de coronavirus în orașul Wuhan.

Pentru localitățile din jurul centrului focarului din Wuhan, provincia Hubei, datele includ decesele și pe cei care s-au „recuperat”. Totuși, nu este clar modul în care statisticienii chinezi definesc „confirmate” și „recuperate” cazurile.

La fel ca și în alte țări, China și-a actualizat metodele de numărare, așa cum s-a întâmplat la mijlocul lunii februarie, când în provincia Hubei a scăzut vertiginos numărul de cazuri raportate, deoarece oficialii au anunțat că acestea includ și pacienți diagnosticați cu tumori canceroase.

Spre deosebire de alte țări, focarul din China a atins apogeul înainte ca metodele de testare riguroase să fie disponibile pe scară largă, iar Partidul Comunist manipulează adesea datele în scopuri politice.

Agențiile americane de informații au informat de mult Casa Albă că suspectează că guvernul de la Beijing a raportat un număr mult mai mic de infecții și decese, împiedicând eforturile comunității internaționale de a afla numărul real al cazurilor de Covid-19.

 
 

Urmărește-ne pe Google News