Animalele persoanelor care încalcă această dispoziție de trei ori vor fi confiscate și ucise.
Oficialitățile locale au precizat că măsura a fost impusă pentru a-i proteja pe rezidenți, deoarece au existat incidente în care animalele de companie au mușcat oameni.
Cu toate acestea, măsura a fost întâmpinată cu indignare pe rețelele de socializare, unde s-a cerut anularea acesteia.
“Acestea sunt politici necivilizate, este o măsură extremă să omori un animal”, este doar una dintre criticile apărute pe rețelele sociale.
În aceste condiții, autoritățile au transmis că “vor regândi” restricția.
Circulara emisă la 13 noiembrie îi obligă pe proprietarii de animale de companie să își păstreze câinii în permanență în interiorul locuințelor. De asemenea, măsura ar avea drept scop educarea cetățenilor pentru a-și crește animalele de companie în mod civilizat.
O decizie contestată de medicii veterinari
Doctorul Jaipal Singh Gill, director executiv al Societății pentru prevenirea cruzimii față de animale din Singapore, a declarat că închiderea permanentă a câinilor în interior poate fi “în detrimentul bunăstării animalului”.
“În loc să interzică plimbarea câinilor, ar trebui făcută educarea proprietarilor de animale de companie cu privire la îngrijirea responsabilă a acestora. De exemplu, toți cei care dețin animale să-i țină în lesă în orice moment”, a mai spus veterinarul.
În conformitate cu noua măsură impusă, proprietarii de animale de companie care sunt prinși plimbându-și câinii în public vor primi un avertisment în primă instanță.
Dacă vor fi prinși din nou, vor fi amendați cu sume între 50 de yuani (aproximativ 7 dolari – n.r.) și 200 de yuani. O a treia încălcare va duce la confiscarea și uciderea animalelor de companie de către autoritățile locale.
Mai multe regiuni din China, precum Shanghai, Qingdao și Chengdu, au politici stricte, care obligă fiecare gospodărie să nu aibă mai mult de un câine. În Huangshi, rezidenților li se interzice să crească orice câine cu o lungime de peste 45 de centimetri.
Foto: EPA