Forțele navale și aeriene vor participa la exercițiile „North-Joint 2024” în spațiul aerian și în jurul Mării Japoniei și Mării Okhotsk, în largul coastei Rusiei, a anunțat Ministerul chinez al Apărării într-un comunicat.

„Acest exercițiu își propune să aprofundeze nivelul de cooperare strategică dintre armatele chineze și cele ruse și să le consolideze capacitatea de a face față în comun amenințărilor de securitate”, se precizează în comunicat.

În același timp, China va participa la exercițiul strategic „Ocean-2024” al Rusiei.

Autoritățile de la Beijing nu au precizat exact când vor avea loc exercițiile.

Cele două țări au organizat în luna iulie exerciții comune în apele și spațiul aerian din jurul orașului Zhanjiang, din provincia Guangdong aflată în sudul Chinei.

Manevrele militare din urmă cu două luni au avut loc în săptămâna în care liderii NATO au avertizat că Beijingul a „devenit un factor decisiv” al invaziei ruse în Ucraina, iar China a transmis Alianței Nord Atlantice un avertisment împotriva „provocării confruntării”.

Cooperarea militară ruso-chineză a luat amploare în ultimii ani, cele două țări stabilind un „parteneriat fără limite” cu puțin timp înainte ca Moscova să lanseze invazia în Ucraina.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News