Potrivit oficialilor chinezi, melodiile care se încadrează în această categorie includ versuri care pun în pericol unitatea națională, suveranitatea sau integritatea teritorială.

În consecință, cei care furnizează conținut în localurile de karaoke au fost îndemnați să revizuiască melodiile și să semnaleze ministerului cântecele care pot fi dăunătoare.

De asemenea, China urmează să interzică piese din mai multe categorii. Potrivit autorităților, este vorba despre cântecele care:


incită la ură etnică și la discriminare etnică


pun în pericol securitatea națională sau dăunează onoarei și
intereselor naționale


încalcă politicile religioase ale statului

– propagă obscenitatea, jocurile de noroc, violența și alte activități infracționale

120 de melodii, interzise pentru afectarea „moralității sociale”

În China, există peste 50.000 de localuri de divertisment pentru karaoke și dansuri, potrivit autorităților.

Operatorilor de locații le-a fost destul de greu să identifice melodiile ilegale, dat fiind faptul că unii aveau biblioteci de muzică de peste 10.000 de melodii. În consecință, autoritățile au încurajat furnizorii de conținut să își asume mai multă responsabilitate.

China nu este la primul episod în care interzice melodiile din localurile de karaoke. Ministerul Culturii a lansat în 2015 o listă neagră de 120 de melodii ca „au trâmbițat obscenitatea, violența, criminalitatea sau au afectat moralitatea socială”.

De altfel, cenzura este obișnuită în China. Rețelele de socializare elimină în mod obișnuit conținutul care este perceput ca amenințător pentru stabilitatea socială sau pentru Partidul Comunist aflat la guvernare, mai arată sursa citată.

Urmărește-ne pe Google News