Cei trei sunt comandantul Tang Hongbo, în vârstă de 48 de ani, și colegii săi Tang Shengjie, 33 de ani, şi Jiang Xinlin, 35 de ani.
Vârsta medie a echipajului este de 38 de ani și jumătate, faţă de 42 de ani în cazul misiunii anterioare Shenzhou-16, fiind cel mai tânăr echipaj trimis de China în spațiu.
Nava spaţială urmează să se andocheze cu modulul central al staţiei Tiangong („Palatul Ceresc“) la „aproximativ şase ore şi jumătate” după decolare, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al programului spaţial chinez, Lin Xiqiang.
Cei trei astronauți ar trebui să stea șase luni pe stația spațială Tiangong.
Această experienţă este nepreţuită pentru gigantul asiatic, care are ca obiectiv să trimită un chinez pe Lună până în 2030, un obiectiv major al unui program spaţial care progresează constant de mai multe decenii.
Tiangong, a cărei construcţie a fost finalizată, capătă de câteva luni aspectul său final în formă de T. De dimensiuni similare cu fosta staţie ruso-sovietică Mir, ea este însă mult mai mică decât Staţia Spaţială Internaţională (ISS).
Cunoscută şi sub numele de CSS (Staţia Spaţială Chineză), aceasta ar trebui să rămână pe orbita Pământului timp de cel puţin 10 ani.
FOTO: Profimedia
durban22 • 27.10.2023, 08:51
Bravo lor!; unii ca chinezii tac si fac ,exact ca in cazul de fata trimitand oameni educati si inteligenti in spatiu ...