Românii au învăţat de greci şi francezi că mielul e delicios şi nu mai are gust de seu dacă e combinat cu sos de portocală, cu jeleu de afine şi piper. Friptura frăgezită, într-un bait cu cimbru, ulei de măsline, rozmarin şi busuioc, se stropeşte pe grătar cu câteva linguri de mujdei şi se aşează langă mămăligă la grătar cu morcovi, notează ştirileprotv.ro

Britanicii sunt cei mai mari mâncăcioşi de carne de miel şi oaie, urmatţ de francezi, spanioli, de greci şi români. Englezii sunt înnebuniţi după „Lancashire”, un fel de stufat românesc preparat cu miel, cartofi şi ceapă.

Grecii gătesc şi sarmalele cu miel, iar turcii se dau în vânt după mielul în foietaj, întins subtţre şi uns cu ou. Doamnele care nu şi-au făcut timp pentru gătit, plătesc între 50 şi 300 de lei pentru masa de Paşti.

Mielul conţine o cantitate mare de potasiu, calciu, fier şi acid folic, spun nutriţioniştii care atrag atenţia că mielul trebuie să aibă mai puţin de nouă kilograme.

În carnea de miel bine coaptă la cuptor cu mult usturoi, găseşti o mireasmă dulce şi o energie caldă, care înlătură durerile abdominale, ajută splina şi rinichii şi tratează sterilitatea, cred chinezii.

 
 

Urmărește-ne pe Google News